Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Na Domažlicku najel rychlík do spadlého stromu, nehoda se obešla bez zranění

Domažlicko, publikováno 14.01.2019, autor: Richard Beneš

Hasiči zasahují u lokomotivy, kterou poškodil strom padlý do kolejiště | Autor: HZSPK

Mezinárodní rychlík najel v pondělí ráno do spadlého stromu mezi 178-178,5 kilometrem železniční trati poblíž České Kubice na Domažlicku. Mluvčí hasičů Petr Poncar informoval, že ve vlaku jelo sedm cestujících a strojvedoucí. Nikdo z nich nebyl zraněn. Lokomotiva však byla poškozena a provoz na mezinárodní trati je ochromen. Náhradní přepravu zajistí autobusy. Mezinárodní rychlíky Západní expres, které jezdí mezi Mnichovem a Prahou, naberou zpoždění až dvě hodiny.

„Provoz na trati se podařilo plně obnovit v 10.00 hodin. Na lokomotivě vznikla škoda předběžně odhadnutá na 45 tisíc korun, na trati žádná škoda nevznikla,“ informovala mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radka Pistoriusová.

Silný vítr zaměstnával hasiče v regionu už v neděli, kdy vyjížděli zejména k popadaným stromům. Nejčastěji zasahovali na Šumavě a na Domažlicku, kde na 30 místech odstraňovali polomy. „V neděli ráno v 07.15 hodin najel vlak do spadlého stromu u Hojsovy Stráže na Šumavě. Nikdo nebyl zraněn, ve vlaku byl jeden cestující,“ uvedl operační důstojník hasičů. V pondělí ráno se situace uklidnila, hasiči od půlnoci evidují kromě zásahu u České Kubice jen tři další výjezdy k popadaných stromům.

Fotogalerie

Hasiči zasahují u lokomotivy, kterou poškodil strom padlý do kolejiště | Autor: HZSPK
Škoda na lokomotivě je vyčíslena na 45 tisíc korun | Autor: HZSPK
Strom poškodil lokomotivu naštěstí jen lehce | Autor: HZSPK
Na tomto místě vítr lámal stromy, které pak spadly do kolejiště | Autor: HZSPK
Tento vlak narazil do spadlých stromů už v neděli u Hojsovy Stráže | Autor: HZSPK