Jsme televize vašeho kraje

Hnutí ANO v Plzni bude řídit staronový předseda Roman Zarzycký do roku 2021

Plzeň, publikováno 14.01.2019, autor: Richard Beneš

Roman Zarzycký povede další dva roky Hnutí ANO v Plzni | Autor: Archiv

Už potřetí v řadě se stal Roman Zarzycký šéfem Hnutí ANO v Plzni. Zvolili ho v pondělí účastníci oblastního sněmu, mandát získal až do roku 2021. Vedle volby nového vedení sněm zhodnotil s odstupem času volební kampaň i dosažené výsledky v komunálních volbách v Plzni. Diskutovalo se také o nadcházejících volbách do Evropského parlamentu a do vedení Plzeňského kraje.

Loni dovedl Roman Zarzycký ANO k vítězství v komunálních volbách v Plzni a v současné době zastává pozici 1. náměstka primátora města Plzně. Zastupujícím místopředsedou Hnutí ANO v Plzni se stal poslanec Kamal Farhan a druhým místopředsedou městský zastupitel Petr Fišer. Hnuti ANO v Plzni má více než 100 členů a několik stovek sympatizantů. Oblastní organizace Plzeň město reprezentuje místní sdružení většiny plzeňských obvodů.

„Děkuji delegátům sněmu za opětovnou důvěru při volbě. Vnímám to jako obrovský závazek a zároveň vysvědčení za naší společnou práci. Delegáti potvrdili mou vizi o řízení největší organizace v kraji pro další dva roky. Mám z toho upřímnou radost,“ uvedl bezprostředně po volbě Roman Zarzycký.

V minulém volebním období v letech 2014 – 2018 působil současný první náměstek primátora Zarzycký na plzeňské radnici jako předseda Kontrolního výboru zastupitelstva. Před vstupem do politiky získal mnoho zkušeností v různých manažerských pozicích. Několik let působil jako ředitel plzeňského hokejového klubu a v minulosti řídil v regionech mediální zastoupení sítě rozhlasových stanic Evropa 2, Frekvence 1 a rádia Impuls. Vystudoval univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, obor marketingové a sociální komunikace. Je mu 41 let a má tři děti.

Fotogalerie

Roman Zarzycký povede další dva roky Hnutí ANO v Plzni | Autor: Archiv