Jsme televize vašeho kraje

Karlovarská krajská nemocnice má nové tříčlenné představenstvo

Plzeň, publikováno 04.05.2017, autor: Richard Beneš

Vrtulník letecké záchranné služby na střeše Karlovarské krajské nemocnice | Autor: Richard Beneš

Nové představenstvo má Společnost Karlovarská krajská nemocnice (KKN), která spravuje nemocnice v Karlových Varech a Chebu. Jediným akcionářem nemocnice je Karlovarský kraj, který představenstvo společnosti obměnil ve výběrovém řízení. Rada kraje jmenovala do čela představenstva bývalou ředitelku sokolovské nemocnice Jitku Samákovou. Novými členy představenstva se stali Josef März, tedy dosavadní generální ředitel KNN a David Bracháček, současný ekonomický ředitel nemocnice. Rada kraje navázala na rozhodnutí krajského zastupitelstva, které na posledním zasedání schválilo nové stanovy, v nichž se mimo jiné počet členů představenstva KNN snížil z pěti na tři.

„Do výběrového řízení, které se konalo v polovině dubna, se přihlásilo deset uchazečů a osobně se ho zúčastnilo osm. Výběrová komise nakonec doporučila valné hromadě tři z nich, kteří byli schváleni. Jednou z podmínek také bylo, aby kandidáti předložili koncepci dalšího rozvoje a směrování Karlovarské krajské nemocnice,“ uvedl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš (ODS).

Nové představenstvo krajské nemocnice nastoupí do funkce 1. června. „Od nového představenstva očekáváme stabilizaci personálu, pokračování v rozvoji nemocnice, revizi úhrad i vyjednání lepších podmínek se zdravotními pojišťovnami,“ informoval radní Bureš. Jedním z prvních úkolů, který novým členům uložila valná hromada společnosti, je neprodleně vypsat výběrového řízení na pozici ředitele nemocnice v Chebu. „Ta v tuto chvíli nemá jednoho ředitele a myslíme si, že nemocnice by potřebovala někoho, kdo by ji řídil celý čas každý den,“ řekl Bureš.

Doposud měla chebská nemocnice alespoň jednoho zástupce v představenstvu. Zřízení funkce ředitele by ale mohlo mimo jiné pomoct efektivněji řešit zhoršenou situaci se středním zdravotním personálem. Právě zdravotní sestry z chebské interny totiž upozornily na jeho nedostatek a jednají v posledních měsících s krajem o navýšení mezd.

Karlovarská krajská nemocnice má v současné době asi 1200 zaměstnanců. Podle předběžných výsledků hospodařila loni se ztrátou přes 20 milionů korun. V roce 2015 naopak vykázala několik set tisíc korun zisku.

Fotogalerie

Vrtulník letecké záchranné služby na střeše Karlovarské krajské nemocnice | Autor: Richard Beneš