Jsme televize vašeho kraje

Zámek Zelená Hora se otevře veřejnosti, a to jen na pouhých šest dnů

Plzeň, publikováno 29.06.2017, autor: Miroslav Brož

zámek Zelená Hora se otevře veřejnosti | Autor: město Nepomuk

Věta "Čo bolo, to bolo, Terazky som majorom!" je jednou z kultovních hlášek z filmu Černí baroni, který se natáčel na zámku Zelená Hora u Nepomuku. Zámek je v letošním roce otevřen u příležitosti 200 let od nalezení Rukopisu zelenohorského pouhých šest dní v červenci. Kromě prohlídky všech zajímavých sálů bude k vidění také unikátní, šest metrů vysoký oltář ze zrcadlového nerezu. Turisté mohou také poprvé v dějinách navštívit barokní špejchar z roku 1670. Akci pořádá obec Klášter ve spolupráci s Mikroregionem Nepomucko.

Celodenní prohlídky zámku se konají ve dnech 1., 2., 5., 6., 7., 9. července vždy od 9.30 do 18.00 hod. Komentované prohlídky nejvýznamnějších sálů doplní tématické expozice, bohatý doprovodný program, řemeslný jarmark, pestrá nabídka občerstvení a speciálních suvenýrů.

Vstupné pro dospělé je 100 korun, pro děti 50 a rodinné přijde na 250 korun Děti do tří let a obyvatelé Kláštera mají vstup zdarma. Výtěžek ze vstupného bude věnován na opravy zámku.

V sobotu 8. července v 17.00 hodin se na Zelené Hoře uskuteční Benefiční koncert světově proslulé operní pěvkyně Evy Urbanové s názvem Eva Urbanová a Andílci. Zámek bude v tento den na prohlídky zcela uzavřen. Od 20.00 hodin pak můžete zdarma navštívit expozice Zelenohorské pošty a také si užít doprovodný kulturní program v podobě lidové barokní veselice v podzámčí. Na závěr rozzáří noční oblohu barokní ohňostroj. Konec doprovodné akce je v 21.45 hodin.

Vstupenky na koncert včetně dopravy z Plzně a zpět na: http://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/15961-zelena-hora-u-nepom-e-urbanova-a-andilci-bus

Fotogalerie

zámek Zelená Hora se otevře veřejnosti | Autor: město Nepomuk
zámek Zelená Hora se otevře veřejnosti | Autor: město Nepomuk
zámek Zelená Hora se otevře veřejnosti | Autor: město Nepomuk