Jsme televize vašeho kraje

Býk na Klatovsku zaútočil na muže a způsobil mu vážná poranění břicha, hrudníku i nohou

Plzeň, publikováno 04.07.2017, autor: Richard Beneš

Letecká záchranná služba - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Býk napadl v úterý odpoledne na Klatovsku muže a způsobil mu velmi vážná četná poranění. Podle informací mluvčího záchranné služby Martina Brejchy utrpěl farmář poranění břicha, hrudníku a dolních končetin. V Plzeňském kraji je to letos už třetí případ napadení skotem. Ve dvou předchozích případech se obětí staly ženy a zranění jim způsobily krávy.

„Vážně zraněného muže záchranáři transportovali sanitním vozem do nemocnice v Klatovech. Tam si pacienta převzala letecká záchranná služba, která byla předtím u jiného vážného případu. Se zraněným mužem pak vrtulník odletěl na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

 

Těžké zranění hrudníku utrpěla koncem června asi třicetiletá žena v Příkosicích na Rokycansku, kterou tam napadla kráva. Zvíře mladou ženu přimáčklo k pevné překážce. V březnu zase zaútočila kráva, která se právě otelila, na pětačtyřicetiletou ošetřovatelku skotu ve stáji v Dlouhém Újezdu na Tachovsku. Zvíře nejprve ženu přimáčklo ke hrazení, následně ji kráva nabrala na rohy a přehodila vzduchem přes celé stání. Útok pokračoval dál, i když žena ležela bezvládně na zemi. Kráva pokračovala v útocích hlavou, tělo ženy válela po zemi. Napadená utrpěla zranění rukou, pohmoždění hrudníku a rohem probodené stehno pravé nohy.

Fotogalerie

Letecká záchranná služba - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš