Jsme televize vašeho kraje

Náraz do stromu nepřežil na Tachovsku řidič vozu Škoda Octavie

Plzeň, publikováno 08.07.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Náraz do stromu v sobotu odpoledne nepřežil jedenatřicetiletý řidič, který s vozem Škoda Octacie havaroval mezi obcemi Cebiv a Horní Kozolupy na Tachovsku. Auto po nehodě skončilo na střeše. Pravděpodobnou příčinou nehody bylo zřejmě nezvládnutí vozidla ve vysoké rychlosti. Od začátku letošního roku jde už o 29 oběť dopravní nehody na území Plzeňského kraje.

„Řidič dostal ze zatím nezjištěných příčin smyk, vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu,“ informovala policejní mluvčí Markéta Fialová s tím, že muž utrpěl závažná zranění, kterým na místě podlehl. Ve vozidle cestoval sám.

Ne místo nehody podle slov mluvčího záchranné služby Martina Brejchy přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby, který však odletěl s prázdnou. Záchranářům se nepodařilo motoristu resuscitovat a záchranáře vystřídal koroner.

Nehoda se stala zřejmě tak, že motorista nezvládl řízení, vjel do levého příkopu, odkud byl jeho automobil vymrštěn do stromu na pravé straně silnice.

Počet nehod se smrtelnými následky dramaticky vzrostl v Plzeňském kraji minulý měsíc. V červnu zahynulo při deseti nehodách v regionu celkem 11 osob. V jednom případě se jednalo o dvojici dětí, které srazilo auto v Plzni na přechodu U Rychtářky. Alkohol sehrál svou roli u dvou dopravních nehod s fatálními následky.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš