Jsme televize vašeho kraje

Tragická smrt motorkáře, žena sražená tramvají a náklaďák převrácený na dům, záchranáři se opět nenudí

Plzeň, publikováno 24.03.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Tragická nehoda motorkáře se stala v sobotu odpoledne v obci Sytno na Tachovsku. Záchranáři se snažili těžce zraněného jezdce na místě resuscitovat, což už se jim bohužel nepodařilo. Lékař mohl jen konstatovat smrt a přivolat koronera. Příčinu nehody na místě teď objasňuje policie. Záchranáři a policisté ovšem v sobotu odpoledne vyjížděli i k dalším nehodám na území Plzeňského kraje.

„Nehoda motocyklu se stala v obci Sytno na silnici II/605. Motocyklista (53) při projíždění pravotočivé zatáčky z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, narazil do betonového obrubníku a následně do oplocení u rodinného domu. Přesnou příčinu a okolnosti nehody vyšetřuje policie. Dopravu na místě havárie řídí kyvadlově policie,“ řekla k tragické nehodě mluvčí policie Pavla Burešová.

A tím práce záchranářů v sobotu zdaleka nekončila. Mluvčí záchranky Martin Brejcha informoval jen deset minut po tragické nehodě motorkáře o dalším případu, který se stal v Plzni v Přemyslově ulici. Chodkyni tam srazila tramvaj. Asi dvacetiletá žena přebíhala u Plazy ulici na červenou, řidič tramvaje už nedokázal střetu zabránit. Po příjezdu záchranářů byla žena při vědomí, následoval transport do nemocnice. Zraněná je mimo ohrožení života.

Bez zranění se naopak obešla odpolední nehoda automobilu s nákladem betonu, která se stala v Kyšicích na Plzeňsku. Řidič míchačky s betonem tam z dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo vozovku, sjel do příkopu, poškodil hradbu nového rodinného domu a převrátil se na bok na dům, který značně poškodil. Motorista způsobil značnou škodu nejen na vozidle, ale také na domu. Hasiči budovu stabilizovali pomocí trámů. Na místo se musí dostavit statik, aby zjistil, zda nehrozí zřícení celého domu. Na vozidle vznikla škoda předběžně vyčíslená na 1,5 milionu korun, škody na domu se odhadují na půl milionu korun. Tato částka se ovšem může ještě dramaticky zvýšit, pokud statik shledá závažnější poškození objektu.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv