Jsme televize vašeho kraje

Andrej Babiš a Roman Zarzycký na billboardech bojují za lepší Plzeň

Plzeň, publikováno 03.09.2018, autor: Redakce

V Plzni se objevily první billboardy Hnutí ANO pro komunální volby. | Autor: ANO

Hnutí ANO odhalilo první billboardy pro komunální volby v Plzni. Kandidátovi na plzeňského primátora Romanu Zarzyckému na nich kryje záda premiér Andrej Babiš. Oba muži se netají tím, že jsou připraveni udělat všechno proto, aby se lidé v Plzni konečně dočkali nového akvaparku nebo východního okruhu. Zásadní je pro ně také bezpečnost.

„Plzeň řešíme přímo a hned, Roman má číslo na můj mobil,“ říká Andrej Babiš na jednom z billboardů. Poukazuje tak na to, že pokud Roman Zarzycký usedne do vedení Plzně, otevře se tím mimořádná příležitost k úzké spolupráci mezi vládou a městem. Díky tomu by se pak Plzeňané mohli konečně dočkat celé řady důležitých projektů, ať už jsou v režii plzeňského magistrátu, kraje nebo státu.

Už léta se hovoří o stavbě akvaparku, nejinak tomu je u východního okruhu, který uleví i dnes doslova trpícím řidičům na Jateční ulici. Tím ale seznam kostlivců zdaleka nekončí. Nelze opomenout ani chátrající městské lázně nebo stavbu nové budovy Západočeské galerie v Plzni, kde je spolupráce města, kraje a státu nezbytná. Bez státní dotace totiž nové galerijní prostory těžko vzniknou.

Hnutí ANO zatím nemělo šanci situaci v Plzni výrazně ovlivnit. Před čtyřmi lety ve městě sice vyhrálo volby, konkurenti ho ale vyšachovali do opozice. „Politické strany, které se nakonec postavily do čela radnice, ale za uplynulé čtyři roky promarnily téměř všechny příležitosti, jak z Plzně vytvořit moderní, prosperující a bezpečné město. My jsme připraveni jim ukázat, že to dokážeme,“ říká Zarzycký.

Právě Zarzycký by podle Babiše byl ideálním primátorem. „Roman uřídí Plzeň nejlíp,“ říká šéf hnutí ANO na dalším billboardu. Babiš na konci srpna v italském Římě odmítl příchod uprchlíků do České republiky. I pro Zarzyckého je bezpečnost na prvním místě. Strana chce mimo jiné v Plzni vymýtit nelegální ubytovny a jednou a provždy vyřešit potíže s problémovými agenturními pracovníky.

Konec konců Roman Zarzycký už má jeden pohádkový příběh spojený s Plzní za sebou. Není to tak dlouho, co si ho Martin Straka vyhlédl jako šéfa plzeňského hokejové klubu. Zarzycký se velmi rychle stal součástí týmu, který pro klub získal historicky první extraligový titul. Čeká teď na lídra kandidátky ANO v Plzni další úspěch? O tom lidé rozhodnou v komunálních volbách ve dnech 5. a 6. října. 

Fotogalerie

V Plzni se objevily první billboardy Hnutí ANO pro komunální volby. | Autor: ANO
V Plzni se objevily první billboardy Hnutí ANO pro komunální volby. | Autor: ANO
V Plzni se objevily první billboardy Hnutí ANO pro komunální volby. | Autor: ANO