Jsme televize vašeho kraje

Hejtmanství zve na dožínky do Tachova, chybět nebude trh s ochutnávkou oceněných regionálních potravin

Plzeň, publikováno 11.09.2018, autor: Richard Beneš

Loňské dožínky pořádal Plzeňský kraj v Sušici. | Autor: Plzeňský kraj

Tradiční oslavy ukončení sklizně a poděkování za úrodu, pořádá hejtmanství v sobotu 15. září 2018. Dožínky Plzeňského kraje se tentokrát stěhují do Tachova, součástí bude také dožínkový trh, který nabídne mimo jiné i ochutnávku oceněných Regionálních potravin Plzeňského kraje.

Tachovské náměstí Republiky ožije už v 10.00 hodin hudbou kapely Amátovka, poté vystoupí folklórní soubor Kaštánek při DD Tachov a Tachovského dětského sboru. Ve 14.00 hodin se uskuteční koncert skupiny No Name. V rámci programu převezmou ocenění zemědělci Plzeňského kraje, které doporučila Krajská agrární komora Plzeň a Asociace soukromého zemědělství ČR.

Součástí dožínek bude i tentokrát dožínkový průvod s koňskými povozy, krojovanými zpěváky a muzikanty, ale i ženci a děvečkami nesoucími dožínkový věnec a dožínkovou kytici. Ukázky zdobení vozů, koní a vazeb dožínkových věnců společně s ochutnávkami regionálních potravin budou k vidění v zahradě Muzea Českého lesa, odkud za doprovodu Dechového orchestru mladých Tachov vyjde půl hodiny před polednem dožínkový průvod. Ten se přes zámecký park přesune na náměstí Republiky, kde chasa předá hejtmanovi Plzeňského kraje Josefu Bernardovi dožínkový věnec a starostovi Tachova Jiřímu Stručkovi dožínkovou kytici. Páter pak tradičně provede žehnání úrodě a hejtman společně se starostou budou čepovat pivo.

Fotogalerie

Loňské dožínky pořádal Plzeňský kraj v Sušici. | Autor: Plzeňský kraj
Loňské dožínky pořádal Plzeňský kraj v Sušici. | Autor: Plzeňský kraj
Program letošních dožínek v Tachově | Autor: Plzeňský kraj
Mapa trasy dožínkového průvodu | Autor: Plzeňský kraj