Jsme televize vašeho kraje

Jana Levová: Plzeň za čtyři roky v oblasti bezpečnosti neudělala skoro nic

Plzeň, publikováno 25.09.2018, autor: PR

Jana Levová | Autor: Archiv

Vážení čtenáři, vážení Plzeňané, dovolte mně, abych se s vámi podělila o „pár slov, které budou patřit především Plzni, kde v letošních komunálních volbách kandiduji za SPD na primátorku. Denně potkávám lidi, kteří mě žádají, ať konečně něco uděláme s bezpečností v Plzni. Nadávají na tradiční politické strany a politiky, kteří se podle nich jen umí plácat po zádech. Musím přiznat, že na to mám úplně stejný názor.

Není to tak dlouho, co řada plzeňských politiků, kteří nyní sedí ve vedení města, slavnostně otevírala jednu montovnu za druhou a bila se do prsou, kolik nových pracovních míst v Plzni vzniklo. Přesně ti samí lidé teď dávají od těchto firem ruce pryč. Většinu pracovních pozic totiž obsadili problémoví cizinci, a to už se těmto politikům nehodí do krámu. Dobře to vystihuje přísloví „Kam vítr, tam plášť“.

V Plzni dnes pobývá kolem sedmnácti tisíc cizinců. Pokud k tomu přičteme osoby, které zde jsou a pracují nelegálně, bude číslo ještě vyšší. Téměř zpravidla se jedná o agenturní pracovníky žijící v ubytovnách, a bohužel stále častěji tito lidé v početných skupinách okupují také soukromé byty, kde svým hlukem a dalšími problémy obtěžují ostatní obyvatele.

Události z posledních dnů jasně ukázaly, že bezpečno není ani uvnitř ubytoven, ani v jejich okolí. Situace se navíc rapidně zhoršuje také v samotném centru Plzně, kde se slušní občané v nočních hodinách bojí vyjít na ulici. Vše podtrhl zářijový požár ubytovny Karlov v Borské ulici. Podle médií v plamenech uhořela jedna osoba a dalších dvanáct lidí bylo zraněno.

Nalejme si čistého vína. Plzeň za čtyři roky v oblasti bezpečnosti neudělala skoro nic. Nevytvořila funkční koncepci bezpečnosti, nezamezila vzniku dalších montoven ani příchodu dalších problémových cizinců. Z našich daní platíme politiky, aby město spravovali. Místo toho ale od chvíle jejich zvolení a uvedení do funkcí přihlížíme jejich neschopnosti a netečnosti.

Můžeme se tomu ale divit, když primátor Plzně Martin Zrzavecký, typický sociální demokrat, si není schopný sjednat pořádek ani ve vlastní straně, kde na něho jeho kolega podal trestní oznámení? Aby toho nebylo málo, nedávno v reportáži České televize o přijetí uprchlíků do českých měst prohlásil, že Plzeň je připravena s cizinci spolupracovat a pomáhat jim začlenit se do společnosti.

Pro SPD je bezpečnost priorita. Nabízíme řešení místo výmluv. Nepoukazuji jako primátor Plzně na to, že za problémy může stát a město nemá páky, jak situaci řešit. Naopak jako poslankyně se společně se svým legislativcem aktivně snažím vytvořit nový návrh zákona, který dá městu více kompetencí. V Plzni chceme znovu zřídit funkci radního pro bezpečnost, o kterou se nyní dosti neúspěšně stará právě primátor. Posílíme městskou policii, která musí hlídkovat v ulicích ve dne i v noci.

Ráda bych vás touto cestou požádala o podporu ve volbách. Dejte nám hlas a dejte nám šanci tyto věci změnit.

S pozdravem a poděkováním

Jana Levová

Fotogalerie

Jana Levová | Autor: Archiv