Jsme televize vašeho kraje

Ski&Bike Špičák jde do nové sezóny s větším množstvím sněžných děl a s vylepšeným snowparkem

Špičák, publikováno 13.11.2018, autor: Richard Beneš

Na Špičáku chybí už jen pořádná sněhová nadílka a sezóna může vypuknout | Autor: Richard Beneš

S novými rozvody pro technické zasněžování, vyšším počtem výkonných sněžných děl, dobíjecí stanicí pro elektromobily, vylepšeným funline i snowparkem a se skipasy, které podražily o čtyři procenta, vstupuje do nadcházející lyžařské sezóny Ski&Bike Špičák. Největší lyžařské středisko na západě Čech se také připravuje na stavbu multifunkční budovy a restaurace u nástupní stanice lanovky.

Areál před letošní zimní sezonou vybudoval nové rozvody zasněžovacího systému na jedné z páteřních sjezdovek č. 2 U zalomeného v délce 800 metrů. Jedná se o její dolní úsek zhruba od chaty Kamzík až po horní stanici vleku Zalomeného.

„K dispozici tady budeme mít i dvě speciální výtahové věže na sněžná děla. Zasněžování až z výšky čtyř metrů nám umožní lepší rozptyl i dokonalejší pokrytí plochy sjezdovky technickým sněhem. Nyní jsme schopni bez prodlev spojených s dřívější logistikou technicky zasněžovat všechny naše sjezdovky s výjimkou nejprudší černé Šance, kde i nadále spoléháme na přírodní sníh,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Areál také nakoupil další sněžná děla, celkem jich nyní ve středisku využívají 33, což je nejvíce v celé oblasti. Při teplotách minus pět stupňů Celsia dokáží děla vytvořit během čtyř dnů na sjezdovce 30 centimetrů vysokou vrstvu sněhu.

Vedení areálu letos opět vylepšilo funline na Spodní Šanci ve třech úsecích podél lesa. „Pokračujeme také ve spolupráci s profesionální firmou, která se zabývá stavbou snowparků. Opět po nich chceme, aby na Lubáku, kde jsme pro něj už před lety vyčlenili místo, vznikly takové prvky a překážky, aby si je mohla užít většina lyžařů/snowboardistů včetně dětí, nikoli jen specialisté,“ uvádí Kasík.

Ceny skipasů meziročně stouply o tři až čtyři procenta vzhledem k inflaci, růstu cen energií a samozřejmě i pravidelné investici do modernizace. Z hlavních jízdenek cena denního skipasu pro dospělého v hlavní sezoně vyjde na 660 korun. Celodenní dětský skipas stojí 465 Kč, juniorský 575 Kč a rodinná celodenní jízdenka platící pro dva dospělé a neomezený počet vlastních dětí stojí 1580 korun.

„Stále patříme k cenově nejvýhodnějším českým TOP lyžařským střediskům a ceny některých skipasů jako například rodinná jízdenka jsou u nás trvale nejlevnější. Například na sousedním Javoru v Bavorsku stojí celodenní jízdenka pro dospělého v přepočtu 910 korun, dětská 650 a rodinná 2392 korun,“ informoval Kasík.

Na hlavním parkovišti u areálu vznikla dvě místa speciálně určená jako dobíjecí stanice pro elektromobily. V první etapě se zatím nepočítá s podmínkou jejich povinné rezervace a ani se nebude za dobíjení nic platit.

Ve Ski&Bike Špičák se finišuje s projektovou přípravou stavby nové restaurace alpského střihu a současně i multifunkční budovy za 50 milionů. „Na jaře 2019 chceme požádat o vydání stavebního povolení. Stavět by se mělo začít na jaře 2020. Restaurace počítá s kapacitou 250 míst, dvěma patry ubytovacích kapacit. Jde o apartmány na prodej. V budově bude dále půjčovna kol a lyží a administrativní zázemí areálu. V podzemí budou garáže pro 25 automobilů,“ doplnil Vladimír Kasík.

Fotogalerie

Na Špičáku chybí už jen pořádná sněhová nadílka a sezóna může vypuknout | Autor: Richard Beneš