Jsme televize vašeho kraje

Radní magistrátu budou jednat o jmenování nových členů správní rady o.p.s. Finále Plzeň

Plzeň, publikováno 09.01.2013, autor: Richard Beneš

Na magistrátu bude jednat rada | Autor: Richard Beneš

Radní plzeňského magistrátu hodlají ve čtvrtek na svém zasedání projednávat celou řadu zajímavých bodů a server Regionpodlupou.cz bude o výsledcích informovat. Na programu je například důležitý bod, který se týká jmenování nových členů správní rady obecně prospěšné společnosti Finále Plzeň, nebo rozpočtové opatření související s prodejem majetku společnosti Plzeňská teplárenská.

Plzeňskou veřejnost bude zcela jistě zajímat již zmíněné jmenování nových členů správní rady společnosti Finále Plzeň. Loni v listopadu totiž vyšlo najevo, že správní rada společnosti, která pořádá filmový festival Finále a získává na to mnohamilionové dotace, nefunguje řádně již od roku 2004. Nikdo také neschvaloval rozpočet, účetní závěrku ani výroční zprávu. Do zhruba desetimilionového rozpočtu festivalu Finále přispívá město částkou ve výši téměř tří milionů korun, Plzeňský kraj pak dává zhruba 900 tisíc korun. Dalších téměř šest milionů korun poskytuje Ministerstvo kultury a Státní fond kinematografie.

Podivné fungování obecně prospěšné společnosti zřízené městem v roce 1998 podtrhl především fakt, že v dozorčí radě například figuroval plzeňský herec Jiří Samek, který ovšem před několika léty zemřel. Bez zajímavosti není skutečnost, že členové správní rady byli zvoleni v roce 1998 s tím, že místo není možné zastávat déle než dvě po sobě jdoucí funkční období a měli skončit v roce 2004. To se však nestalo a noví členové jmenováni nebyli. Již zmíněný herec Samek zemřel například v roce 2009. 

Radní budou dále jednat o převzetí plochodrážního stadionu do vlastnictví města Plzně, také poskytování dotací z rozpočtu města Plzně na podporu inovačních procesů u podnikatelů v Plzeňském kraji, jedná se o Plzeňské podnikatelské vouchery. Na programu rady je také prodloužení termínu dokončení rekonstrukce objektu č. p. 138, náměstí Republiky 24, nebo poskytnutí dotací v rámci Grantu na podporu, rozvoj a prezentaci celoroční kulturní činnosti pro rok 2013. 

Fotogalerie

Na magistrátu bude jednat rada | Autor: Richard Beneš