Jsme televize vašeho kraje

Primátora Baxu zastihnou výsledky místního referenda ve francouzském městě Marseille

Plzeň, publikováno 10.01.2013, autor: Richard Beneš

Primátor Martin Baxa se výsledky referenda dozví v zahraničí | Autor: Richard Beneš

Primátor Martin Baxa (ODS) v pátek narychlo odevzdá svůj hlas v prezidentských volbách i v důležitém referendu, během kterého se rozhodne o osudu stavby OC Corso Americká. O výsledcích místního referenda, které může na celou řadu let výrazným způsobem ovlivnit život v Plzni, se však primátor dozví až zprostředkovaně od svých spolupracovníků. Důvodem je fakt, že v době vyhlášení referenda bude primátor služebně mimo město i mimo republiku.

„V pátek večer odcestuji do Francie do Marseille, kde se bude v sobotu za přítomnosti francouzského prezidenta, předsedy Evropské komise a řady dalších významných politiků konat slavnostní zahájení roku, kdy se Marseille stane evropským hlavním městem kultury pro rok 2013,“ vysvětlil primátor svoji neúčast.

Do Marseille primátor Baxa cestuje na základě pozvání jako zástupce města, které převezme pořadatelskou štafetu evropského kulturního města v roce 2015. „K výsledkům referenda se zcela jistě vyjádřím v sobotu vpodvečer prostřednictvím tiskové zprávy, kterou zašlu ještě z Marseille médiím,“ uvedl primátor Baxa.

Podle informací serveru Regionpodlupou.cz by měly být výsledky místního referenda známé v sobotu kolem 16.00 hodin. Veřejnost se může výsledky nejdříve dozvědět z elektronické úřední desky magistrátu na webových stránkách města http://www.plzen.eu/zivot-v-plzni/elektronicka-uredni-deska/zakladni-informace-2/.    

Fotogalerie

Primátor Martin Baxa se výsledky referenda dozví v zahraničí | Autor: Richard Beneš