Jsme televize vašeho kraje

Francouzský velvyslanec jednal se studenty i s vedením kraje o výuce francouzštiny

Plzeňský kraj, publikováno 17.01.2013, autor: Richard Beneš

Velvyslanec Francie v České republice J. E. Pierre Lévy na návštěvě v Plzni | Autor: Plzeňský kraj

Velvyslanec Francie v České republice J. E. Pierre Lévy a atašé pro spolupráci ve francouzštině Gérard Enjolras jednali při své návštěvě v Plzni s vedením Plzeňského kraje a navštívili také Gymnázium Mikulášské náměstí, které se specializuje na výuku francouzského jazyka. Se studenty pak oba pánové diskutovali především na téma programu „Rok ve Franciii,“ kterého se nyní účastní i žáci gymnázia.

Programu Rok ve Francii se účastní celkem sedm studentů z gymnázií v Plzeňském kraji. Studují za podpory Plzeňského kraje, který poskytl dvousettisícový grant, na lyceích v partnerské provincii kraje Franche-Comté.

A především na téma školství a spolupráce v této oblasti mezi Plzeňským krajem a Francií se mluvilo i při návštěvě velvyslance u hejtmana Milana Chovance (ČSSD) a jeho náměstků. Prvním konkrétním počinem je právě program Rok ve Franciii. „Mohli bychom spolupracovat v širším spektru a neomezovat program jen na gymnázia. Mám na mysli technické odborné školy. Program by měl být zcela demokratický a přístupný všem. Je třeba aktivně pracovat na získávání dalších škol do projektu,“ uvedl velvyslanec J. E. Pierre Lévy. S jeho názorem souhlasil i náměstek hejtmana pro oblast školství Jiří Struček. „Odezva ze strany studentů nás vyzývá k pokračování programu, nyní pracujeme na jeho rozšíření,“ uvedl náměstek Struček. 

Na besedě se studenty se diskutovalo o výuce francouzského jazyka | Autor: Plzeňský kraj

Fotogalerie

Velvyslanec Francie v České republice J. E. Pierre Lévy na návštěvě v Plzni | Autor: Plzeňský kraj
Na besedě se studenty se diskutovalo o výuce francouzského jazyka | Autor: Plzeňský kraj