Jsme televize vašeho kraje

Sociální demokraty v Plzeňském kraji povede další dva roky opět Milan Chovanec

Plzeň, publikováno 19.01.2013, autor: Richard Beneš

Milan Chovanec | Autor: Richard Beneš

Staronovým předsedou krajského výkonného výboru ČSSD se stal v sobotu v Plzni hejtman Milan Chovanec, který povede sociální demokraty v regionu další dva roky. Delegáti krajské konference ČSSD zvolili Chovance za předsedu hned v prvním kole tajného hlasování. Pro bylo 86 delegátů, z celkového počtu 94 platných hlasů.

Bezprostředně po svém zvolení vyzval Milan Chovanec své kolegy, aby příští týden v prezidentských volbách podpořili kandidáta Miloše Zemana. Ve svém projevu pak Chovanec zhodnotil své uplynulé funkční období. Za největší úspěch považuje Chovanec senátní volby, kdy se podařilo obsadit všem pět senátorských postů kandidáty ČSSD.

Krajský šéf sociálních demokratů neopomenul ani výsledek v krajských volbách, který byl druhý nejlepší v zemi, i když jako v jediném kraji zde zvítězila o 1,5 procenta ODS. I tak ovšem ČSSD vytvořila koalici s KSČM a pokračuje ve vládě v Plzeňském kraji.  

„Naším hlavním úkolem je udržet kraj bez dluhů, dále hodláme udržet sociální služby a obecně veřejné služby na stávající úrovni jak jsou nastaveny,“ uvedl Milan Chovanec. 

Fotogalerie

Milan Chovanec | Autor: Richard Beneš