Jsme televize vašeho kraje

Náměstek primátora odjel do Bruselu jednat o vrácení nevyčerpané části půjčky

Plzeň, publikováno 04.02.2013, autor: Richard Beneš

Ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Na třídenní návštěvu do Bruselu a Lucemburku odjel v pondělí ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký (ČSSD). Čekají jej klíčová jednání se zástupci Evropské investiční banky a se členy Evropské komise. Město Plzeň má podle vyjádření náměstka Zrzaveckého v plánu vrátit nevyčerpané vypůjčené peníze.

„Jako řádní a odpovědní hospodáři hodláme vrátit zpět nevyčerpanou část půjčky. Nechceme projídat budoucnost města. V konečném důsledku to znamená, že budeme mít finanční rezervu, a tu je možné použít například na kofinancování smysluplných projektů z dotačních peněz Evropské unie,“ sdělil před pracovní návštěvou náměstek Zrzavecký.

Pod něj je nutné podporovat takové investiční akce, kdy se každá koruna vrací dvojnásobně do městského rozpočtu, a nikoliv megalomanské projekty. Proto jsou jednání s Evropskou investiční bankou a Evropskou komisí klíčová.

Redakce serveru Regionpodlupou.cz se snažila zjistit o jak vysokou částku, kterou má město vrátit se jedná. Bohužel tuto informaci a další podrobnosti náměstek Zrzavecký před odjezdem do zahraničí nespecifikoval. O výsledcích jednání bude prý novináře informovat na tiskové konferenci v pátek po svém návratu do úřadu. 

Fotogalerie

Ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz