Jsme televize vašeho kraje

Radní na mimořádném jednání rozhodli o vypsání veřejné zakázky na provozovatele Měšťanské besedy

Plzeň, publikováno 11.02.2013, autor: Richard Beneš

Radní magistrátu schválili vypsání veřejné zakázky na nového provozovatele Měšťanské besedy | Autor: Měšťanská beseda

K poslednímu dni letošního roku končí mezi městem Plzní a společností Dominik centrum smlouva, na jejímž základě se Měšťanské besedě konají kulturní a společenské akce. Vzhledem k tomuto termínu Rada města Plzně v pondělí na svém mimořádném jednání schválila záměr dalšího provozování objektu. Ten spočívá ve vypsání veřejné zakázky formou otevřeného řízení s cílem uzavřít s vybraným uchazečem smlouvu o zajišťování kulturních služeb v Měšťanské besedě na pět let s právem opce a s účinností od 1. ledna 2014.

„Ve vypsané veřejné zakázce se bude požadovat formou volné nabídky cena, počty a druhy zajišťovaných kulturních služeb ze strany uchazečů o veřejnou zakázku se stanovenou výší odměny ve výši 12 milionů korun bez DPH na rok,“ informovala server Regionpodlupou.cz mluvčí magistrátu Zdena Kubalová. Pevně bude stanoven minimální počet a druh akcí a žánrů ve vybraných kategoriích definujících veřejný zájem města Plzně pro zajišťování kulturních služeb nekomerčního charakteru, zejména kategorie děti a mládež, senioři, koncerty klasické hudby, filmové projekce, koncerty jazzové, folkové, alternativní hudby a world music.

Součástí zajišťování kulturních služeb bude zabezpečení prodeje vstupenek v rámci systému Plzeňská vstupenka v objektu Měšťanská beseda, definování počtu společenských a kulturních akcí za zvýhodněných podmínek pořádaných vlastníkem objektu, statutárním městem Plzeň, a organizovaných městskými kulturními organizacemi a příjemci víceletých dotací v oblasti kultury se zvláštním zřetelem na rok 2015.

Objekt Měšťanské besedy má k dispozici překrásné sály | Autor: Měšťanská beseda

S vybraným uchazečem uzavře město současně Smlouvu o nájmu objektu Měšťanská beseda. Nájemné bude stanoveno ve výši 5,5 milionu korun/rok + DPH + každoroční míra inflace s účinností od 1. 1. 2014 na dobru určitou pět let s právem opce.

Fotogalerie

Radní magistrátu schválili vypsání veřejné zakázky na nového provozovatele Měšťanské besedy | Autor: Měšťanská beseda
Objekt Měšťanské besedy má k dispozici překrásné sály | Autor: Měšťanská beseda
Koncerty se konají i na dvoře objektu Měšťanské besedy | Autor: Měšťanská beseda