Jsme televize vašeho kraje

Staronovým šéfem ČSSD se stal na sjezdu v Ostravě Bohuslav Sobotka

Ostrava, publikováno 15.03.2013, autor: Richard Beneš

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Staronovým předsedou ČSSD se stal na sjezdu v Ostravě Bohuslav Sobotka, který byl jediným kandidátem na post šéfa sociálních demokratů. Od svých spolustraníků získal ve volbě Sobotka 507 hlasů z 582 platných odevzdaných hlasů. Celkem hlasovalo 604 delegátů. Předseda Sobotka se může pochlubit ziskem 84 procent hlasů.

Na sjezdu se před volbou spekulovalo o tom, jak silný získá Sobotka mandát, který jej bude opravňovat k tomu, aby po dobu dalších dvou let vedl ČSSD. Hejtman Michal Hašek a statutární místopředseda ČSSD před volbou konstatoval, že extrémně silný mandát by byl, kdyby Sobotka získal 70 až 75 procent hlasů. Nakonec zisk překonal veškerá očekávání a Sobotkův mandát je tedy více než extrémně silný.

„Chtěl bych poděkovat za podporu a důvěru. Mandát vnímám jako velmi silný a vážím si ho. Budu s ním nakládat uvážlivě, aktivně a důrazně. Chtěl bych požádat, abychom v nadcházejícím období mysleli především na občany ČR. Nesmíme je v žádném případě zklamat,“ konstatoval Sobotka bezprostředně po svém zvolení. 

Fotogalerie

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz