Jsme televize vašeho kraje

Kraj hodlá investovat do projektu EHMK 2015 dalších 50 milionů korun

Plzeňský kraj, publikováno 25.03.2013, autor: Richard Beneš

Sídlo Plzeňského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Minimálně dalších 50 milionů korun by měl Plzeňský kraj poskytnout na podporu projektu Plzeň- Evropské hlavní město kultury 2015. Do června by měl hejtman s primátorem Plzně podepsat memorandum, které vymezuje stěžejní projekty Plzeňského kraje v rámci EHMK, jejich finanční nároky a především financování ze strany kraje v létech 2014 a 2015. Pro server Regionpodlupou.cz to v pondělí uvedl náměstek hejtmana Jiří Struček (ČSSD).

O finální podobě memoranda budou jednat představitelé kraje i města, návrh pak musí schválit krajské zastupitelstvo. „Všichni se nás nyní samozřejmě ptají na to, kolik dalších peněz do projektu EHMK kraj nově investuje. Předběžný slib je tedy 50 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Struček.

Vlajkovou lodí Plzeňského kraje pro projekt EHMK je Západočeské baroko, v jehož rámci se bude region prezentovat díky značnému množství památek jako open air galerie barokního umění. Vedle dalších akcí se Plzeňský kraj také uchází o pořádání celostátní letní olympiády dětí a mládeže, která se má uskutečnit v červenci 2015. V současné době se finanční podpora kraje projektu EHMK blíží k částce 200 milionů korun.    

Fotogalerie

Sídlo Plzeňského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš