Jsme televize vašeho kraje

Jiří Pospíšil spěchal do Plzně na regionální sněm ODS s čerstvým dokumentem Agenda 2014 v aktovce

Plzeň, publikováno 25.03.2013, autor: Richard Beneš

Jiří Pospíšil | Autor: Richard Beneš

Ještě před koncem jednání výkonné rady ODS v Praze spěchal v pondělí vpodvečer předseda regionálního sdružení ODS v Plzeňském kraji Jiří Pospíšil domů do Plzně. V Parkohotelu Plzeň totiž probíhal regionální sněm ODS. Krajský šéf Pospíšil chtěl jeho účastníky seznámit s dokumentem Agenda 2014, který právě schválila výkonná rada ODS. Jedná se o osm priorit, které mají oslabující vládní ODS dostat zpět do hry a zajistit jí přízeň voličů. Server Regionpodlupou.cz zajímal názor Jiřího Pospíšila na čerstvý dokument Agenda 2014.

„Ten materiál jsem četl v již minulý týden, měl jsem několik verzí k dispozici k připomínkování. V zásadě s ním souhlasím, teď jde o to, aby se nám ta opatření podařilo uvést do praxe. Pokud se to podaří, tak jsem přesvědčen, že to může mít pozitivní vliv na naše preference a může to ODS pomoci v příštích parlamentních volbách. Jediná cesta, která může být dlouhodobě účinná, vede přes konkrétní kroky, kterými oslovíme naše voliče, nikoliv politické debaty. Kombinace našich konkrétních pozitivních kroků a nápadů ČSSD, zvláště pak jejich ctěného stínového ministra financí Jana Mládka, který nazývá živnostníky parazity, může výrazně pomoci ODS v příštích parlamentních volbách,“ konstatoval Jiří Pospíšil.

Na dotaz serveru Regionpodlupou.cz, zda by nebylo nejlepším řešením vyměnit rovnou předsedu ODS Petra Nečase, odpověděl Pospíšil, že v tuto chvíli toto není otázka k debatě. „Jsem přesvědčen, že předseda Nečas dostal mandát v listopadu v tajné volbě na kongresu a mandát má. Já jako demokrat respektuji fakt, že byl zvolen kongresem ODS,“ řekl Pospíšil.  

Krajský šéf ODS dále uvedl, že s účastníky regionálního sněmu povede politickou debatu. „Dnešní sněm není volební, hlavní téma dnešního jednání bude tedy politická debata o aktuální situaci v ODS a také na materiálu, který jsme dnes na výkonné radě schválili,“ dodal Pospíšil.  

Dokument nazvaný Agenda 2014, který v pondělí přijala výkonná rada ODS, tvoří osm priorit, které mají za cíl obnovit hospodářský růst, snížit nezaměstnanost a zvýšit reálné mzdy.  ODS chce například prosadit snížení schodků veřejných rozpočtů pod tři procenta HDP v letech 2013 až 2014. Dále chce dva roky daňové stability, kdy by se nezvyšovaly daně a odvody. Dále navrhuje deregulační balíček pro snížení byrokracie pro menší podnikatele a zrychlené odpisy v podnikání. Hodlá také zasáhnout proti růstu cen energií. V oblasti zaměstnanosti hodlá podpořit větší rozšíření částečných pracovních úvazků. 

Fotogalerie

Jiří Pospíšil | Autor: Richard Beneš