Jsme televize vašeho kraje

Člen výkonné rady ODS Roman Jurečko: Agenda 2014 je kuchařka, která se ještě musí dodělat

Plzeň, Praha, publikováno 25.03.2013, autor: Richard Beneš

Roman Jurečko | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Jednání výkonné rady v Praze se v pondělí zúčastnil také další její člen z Plzně, místopředseda regionálního sdružení ODS v Plzeňském kraji Roman Jurečko. Ten uvedl, že s nově přijatým dokumentem Agenda 2014, který by měl zachránit uvadající ODS, se poprvé setkal až v pondělí na jednání výkonné rady a zatím se k němu staví poněkud rezervovaně.

„Mně nejbližší bod dokumentu je ten o nižších cenách energie pro vyšší konkurenceschopnost. Tam jsem dal několik podnětů našim ministrům, tak jsem zvědavý, jak si s tím oni poradí. A podle toho budu i já směřovat k těm dalším sedmi bodům. Ten materiál je opravdu hodně čerstvý, mám ho hodinu a půl k dispozici, beru si ho domů k nastudování. Zatím si myslím, že to je jen taková kuchařka, která se bude muset ještě dodělat, aby z toho nebyla bramboračka,“ zhodnotil nejnovější počin vedení ODS Roman Jurečko.

Výkonná rada podle slov Jurečka dokument přijala jednoznačně všemi členy v dobrém duchu, že je třeba něco takového dělat. „Teď se s tím každý bude seznamovat, uvidíme co si lidé z výkonné rady a pak i z regionů k tomu sami přidají. Podle mě to je věc, ze které si každý musí vybrat to své a ušít si z toho vestu na sebe. Z některých bodů vyplývá, kde by měl stát šetřit na tom svém rozbujelém aparátu. Já osobně jsem tam dodával některé věci, které se týkají spalovny odpadů a druhou věcí jsou záležitosti kolem ČD Cargo,“ dodal Roman Jurečko. 

Fotogalerie

Roman Jurečko | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz