Jsme televize vašeho kraje

Jiří Pospíšil se stal šéfem stínové asociace krajů a hned čelil útoku Michala Haška

Plzeň, Praha, publikováno 26.03.2013, autor: Richard Beneš

Jiří Pospíšil | Autor: Jindra Radová - KÚPK

Do čela stínové asociace krajů byl zvolen místopředseda ODS a předseda regionálního sdružení Jiří Pospíšil. V tajné volbě získali posty místopředsedů Markéta Záleská z olomouckého sdružení ODS a pražský primátor Bohuslav Svoboda. Stínová asociace vznikla letos v lednu a tvoří ji předsedové krajských zastupitelských klubů ODS. Scházet se bude minimálně jednou za dva měsíce.

Členové stínové asociace krajů se chtějí zaměřit především na hospodaření krajů, které se pod vládou ČSSD a KSČM stále více zadlužují. „Sociální demokraté s komunisty nevládnou v krajích dobře. Budeme chtít jasně vyčíslit, o kolik a jak narůstají dluhy krajů. Naopak ODS prosazuje rozumné investice, které nezakládají na další dluh a které naopak podněcují rozvoj ekonomiky a vznik nových pracovních míst,“ řekl Pospíšil. Jako znepokojující označil Pospíšil fakt, že v mnohých krajích se stali radními pro školství komunisté, což může mít podle jeho slov neblahý vliv na celé školství a vzdělání dětí i mládeže.

Bezprostředně po oznámení vzniku stínové asociace krajů reagoval na tuto skutečnost šéf Asociace krajů ČR, místopředseda ČSSD a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Lidi ve vedení stínové asociace krajů označil za „zoufalství a personální prázdnotu“ z řad ODS. Tím ovšem pořádně nadzvedl ze židle Jiřího Pospíšila, který mu jeho výpad vrátil i s úrokem.

„Překvapuje mě, že se o mě Michal Hašek takto otírá. Ta volba mně připadá oprávněná. V Plzeňském kraji jsem vyhrál krajské volby a byl jsem v rámci celé ODS jediným lídrem, který v loňských krajských volbách vyhrál ve svém regionu. Uvítal bych od pana Haška nějakou věcnější kritiku a nikoliv takové prázdné fráze. To jeho vyjádření si ani nezaslouží nějakou reakci. Pojďme se raději bavit o tom, co můžeme pro naše občany v krajích udělat,“ konstatoval Pospíšil. 

Fotogalerie

Jiří Pospíšil | Autor: Jindra Radová - KÚPK