Jsme televize vašeho kraje

Místostarosta plzeňské jedničky Jiří Uhlík (ODS) dočasně oněměl, na zastupitelstvu jen kýval hlavou

Plzeň, publikováno 28.03.2013, autor: Richard Beneš

Jiří Uhlík | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

S nezvyklým handicapem se musel na posledním jednání zastupitelstva ÚMO Plzeň 1 potýkat místostarosta Jiří Uhlík (ODS). Jindy velmi výřečný politik dorazil na jednání silně nachlazen a s absolutní ztrátou hlasu. Dorozumívat se mohl pouze šeptáním nebo neverbálně, kýváním hlavy a dalšími posunky. Hned v úvodu jednání ho proto před všemi přítomnými omluvil starosta Miroslav Brabec (ČSSD).

„Požádal jsem ho, aby vůbec nemluvil, jeho zprávu místostarosty přečte kolegyně. Na případné otázky bude pan místostarosta odpovídat buď na místě kýváním hlavy, pokud to půjde a jinak písemně. Případně můžeme ještě odezírat ze rtů,“ konstatoval za všeobecného veselí všech přítomných starosta Brabec, zatímco kolega místostarosta Uhlík jen kýval hlavou a nešťastně koulel očima.

Dočasně oněmělý místostarosta si nakonec vystačil během celého jednání zastupitelstva jen s posunky. Zastupitel Jiří Podlipný jeden svůj dotaz na místostarostu formuloval tak, aby mohl odpovědět jen prostřednictvím neverbální komunikace. Dál se rozhodl, že nebohého Uhlíka už trápit nebude a své další čtyři otázky mu proto předal písemnou formou.

Zdravotnímu stavu místostarosty Jiřího Uhlíka rozhodně nenahrál ani fakt, že jednání zastupitelstva se tentokrát odehrálo v objektu Střední průmyslové školy dopravní v nevytopeném sále, kde v mrazivém středečním odpoledni nebylo rozhodně nejpříjemněji.      

Fotogalerie

Jiří Uhlík | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz