Jsme televize vašeho kraje

Radní magistrátu si fotbalistům FC Viktoria Plzeň řekli o Ligu mistrů

Plzeň, publikováno 04.04.2013, autor: Richard Beneš

Radní magistrátu se nechali vyfotografovat společně s fotbalisty FC Viktoria Plzeň | Autor: Richard Beneš

Kompletní tým FC Viktorie Plzeň, včetně jejího majitele Tomáše Paclíka, generálního manažera Adolfa Šádka i dalších členů realizačního týmu přijalo ve čtvrtek na radnici vedení plzeňského magistrátu v čele s primátorem Martinem Baxou (ODS). Důvodem tohoto setkání v obřadní síni radnice bylo poděkování fotbalistům za dosavadní skvělou reprezentaci a také propagaci Plzně doma i v zahraničí.

„Když jsem začal vykonávat funkci primátora, jel jsem se podívat na náš městský stadion ve Štruncových sadech, který se doslova rozpadal. Řekli jsme si, že se to musí zrekonstruovat. Ale k čemu by nám byl stadion, kdyby se tam nehrál dobrý fotbal? A stalo se právě to, že díky vám se tam hraje skvělý fotbal a pro město je ta nejskvělejší reklama na světě, o které se nám ani nesnilo. A příští rok se tady bude určitě hrát i Liga mistrů. A bude to na důstojném stadionu,“ uvedl optimisticky setkání s fotbalisty primátor Martin Baxa.

Podobná slova chvály pěl na adresu fotbalistů i náměstek primátora Martin Zrzavecký (ČSSD). „Chci poděkovat vedení klubu i klukům za to, jakou nám dělají radost a jak reprezentují Plzeň. My zase děláme maximum, aby ten stadion byl připraven i na tu Ligu mistrů,“ řekl Zrzavecký.

„Ze stadionu se stalo něco, co jsem si opravdu přál a za to si město zaslouží náš velký dík. Díky za stadion, bez něj by se dobrý fotbal nemohl hrát. Už jsme v zahraničí slyšeli, že prý je tam plzeňský fotbal známější, než plzeňské pivo,“ žertoval zase Tomáš Paclík. Podle jeho slov měl klub za úkol zvýšit návštěvnost při domácích utkáních FC Viktoria Plzeň. „První rok chodilo na utkání 6000 pak 7000 diváků. Teď máme návštěvnost kolem 10 000 diváků a neklesá to pod 9000,“ konstatoval spokojeně Paclík.

Ke slovu se dostala samozřejmě i největší osobnost Viktoriánů, nesmírně populární kapitán Pavel Horváth. „Chodí nám pravidelně výplaty, což v některých jiných klubech nebývá zvykem. Nás ten fotbal baví, jsme rádi, že to baví i vás. Choďte dál, nás to bude také bavit,“ pronesl se smíchem vyhlášený šprýmař Horváth. „Chceme, abychom titul letos získali my i hokejisté. Tak uvidíme, jestli to hokejisté zvládnou,“ dodal Horváth.

Zatímco ostatní fotbalisté si po skončení oficialit pochutnávali na občerstvení připraveném v obřadní síni, pro hvězdného Pavla Horvátha jeho povinnosti zdaleka ještě nekončily. Ve frontě totiž stály magistrátní  úřednice, které se chtěly s kapitánem Horváthem společně vyfotografovat.    

Fotogalerie

Radní magistrátu se nechali vyfotografovat společně s fotbalisty FC Viktoria Plzeň | Autor: Richard Beneš