Jsme televize vašeho kraje

Petr Štrunc opouštějící politiku už v minulosti rezignoval na významnou funkci

Plzeň, publikováno 06.06.2013, autor: Richard Beneš

Petr Štrunc | Autor: ODS Plzeň

Na významnou funkci nerezignoval vlivný podnikatel a dnes již bývalý člen ODS Petr Štrunc poprvé. V listopadu 2007 ukončil rovněž na vlastní žádost funkci předsedy představenstva Plzeňských městských dopravních podniků. I tehdy svůj odchod z významného postu nejdůležitější městské společnosti odůvodnil časovým zaneprázdněním. Připustil však, že za jeho odchodem byly útoky na dopravní podniky, kterým čelil během svého patnáctiměsíčního působení v PMDP.

Skutečným důvodem k jeho odchodu však zřejmě byla ztráta vlivu uvnitř ODS i ve městě, kde Štrunc u svých stranických kolegů začal ztrácet kladné body kvůli „velrybářským praktikám“ v oblastních sdruženích, která mocensky ovládal. Už tehdy se mluvilo o jeho odvolání z dopravních podniků a Štrunc tomu předešel svojí rezignací. Největší kritiku za své působení ve funkci v PMDP sklidil Štrunc za převod revizorů pod soukromou firmu AB Finační servis, s níž byl spojován.

V minulosti byl Petr Štrunc šéfem největšího plzeňského sdružení ODS Lochotín a byl i místopředsedou oblastního sdružení. Naposledy zastával v ODS post člena regionální rady a člena oblastní rady.

O co více Štrunc postupně ztrácel na poli politickém, o to více se mu dařilo a daří v oblasti podnikání. Vlastní, nebo figuruje v desítkách různých firem, které se zabývají různými aktivitami, jedná se například o síť restaurací a barů. Loni na podzim získal také plzeňský obchodní dům Galerie Dvořák. Manželka Simona Štruncová, která je mimo jiné v dozorčí radě společnosti Plzeňská teplárenská zase v roce 2011 odkoupila šedesátiprocentní podíl v soukromé škole Vyšší odborná škola zdravotnická, managementu a veřejnoprávních studií. Po dvaceti procentech mají ve škole zastupitelé z prvního plzeňského obvodu Jan Přecechtěl (ODS) a Jiří Winkelhöfer (ODS).

Fotogalerie

Petr Štrunc | Autor: ODS Plzeň