Jsme televize vašeho kraje

Díky akci "Kulový blesk" může získat radnice z Doubravky nové sídlo

Plzeň, publikováno 11.06.2013, autor: Richard Beneš

ÚMO Plzeň 4 - ilustrační foto | Autor: ÚMO Plzeň 4

K akci „Kulový blesk“ se schyluje v Plzni, kde se připravuje změna majitelů i nájemníků několika významných objektů. Město Plzeň nabídlo k prodeji Plzeňskému kraji nyní nevyužívaný dům v Tylově 15, který dříve využívala Západočeská univerzita. Tam by se mohla přestěhovat konzervatoř zřizovaný krajem. Do prostor uvolněných po konzervatoři by se měla zase nastěhovat celá radnice čtvrtého městského obvodu, informovala Helena Matoušová (ODS), radní pro oblast nakládání s majetkem.

„Rada města zatím souhlasila s prodejem domu v Tylově 15, což je objekt, který není bytový, využívala jej ZČU. Pokud by se nám podařilo, že si ho od nás koupí Plzeňský kraj, tak bychom tam přestěhovali konzervatoř z naší budovy, která je na Habrmannově náměstí. Do takto uvolněného objektu by se pak postupně přestěhoval úřad ÚMO Plzeň 4 s tím. Následně bychom nabídnuli k prodeji stávající a pro potřeby úřadu nevyhovující panelovou kostku, ve které radnice nyní sídlí. Z toho bychom získali další peníze do rozpočtu města,“ vysvětlila celou rošádu radní Matoušová.  

Konzervatoř se stěhováním do budovy v Tylově ulici souhlasí, budova je pro její potřeby výhodnější a vhodnější, než objekt na Habrmannově náměstí. O prodeji budovy v Tylově 15, která se bude kraji nabízet za osm milionů korun, bude ještě rozhodovat městské zastupitelstvo. Pokud by všechno klaplo, nový školní rok by mohla konzervatoř zahájit již v Tylově ulici.

„Pokračujeme v nastoleném trendu, kdy město prodává nevyužívané budovy a objekty. Kdyby to šlo, prodávala bych ještě více městského majetku. Pro město je velmi neekonomické starat se o takové množství objektů, ze kterých není žádný zisk, ale jen vysoké náklady na údržbu,“ dodala radní Helena Matoušová.

 

Fotogalerie

ÚMO Plzeň 4 - ilustrační foto | Autor: ÚMO Plzeň 4