Jsme televize vašeho kraje

Strana zelených zapojila do předvolební kontaktní kampaně i skupiny romských dobrovolníků

Plzeň, publikováno 07.10.2013, autor: Richard Beneš

Trojka na kandidátce SZ David Tišer v terénu v sociálně vyloučených lokalitách | Autor: Strana zelených

Netradiční předvolební kontaktní „Door-to-Door” kampaň rozjela naplno také v Plzeňském kraji i Strana zelených. V rámci kampaně kandidáti společně s dobrovolníky oslovují potenciální voliče nejen na ulici, ale i přímo v místě jejich bydliště. Již o víkendu se vydaly do ulic Plzně desítky dobrovolníků, mezi nimiž byli i jednička plzeňské kandidátky Svatava Štěrbová, dvojka Roman Černík nebo romský filmař David Tišer, který je na třetím místě plzeňské kandidátky. Zahájení kampaně přijel osobně podpořit i předseda SZ Ondřej Liška. V ulicích pomáhaly i skupiny romských dobrovolníků.

„Strana zelených dokazuje, že není třeba vydávat miliony za billboardy s volebními sliby. Na naší kampani je vidět, že stovky dobrovolníků mají chuť měnit věci k lepšímu, ať už s voliči hovoří o nezaměstnanosti nebo zkorumpovaném nefunkčním státu. Většina z našich několika set dobrovolníků se zapojila právě díky webu www.kampanjstevy.cz, kde se stále přidávají další,” říká Ondřej Liška, předseda Strany zelených. Lídr kandidátky SZ v Praze zároveň upozorňuje na diametrálně odlišné finanční rozpočty jednotlivých stran na předvolební kampaň, což chce Strana zelených do budoucna změnit stanovením finančního stropu pro volební kampaně.

„Chceme v kontaktní kampani oslovovat ty voliče, kterých se dotýkají témata prosazovaná Stranou zelených. Mezi jedno z nich patří i řešení situace sociálně vyloučených lokalit a snaha o vyvedení občanů ohrožených chudobou ze sociálního vyloučení a odstranění napětí mezi Romy a většinovou společností,“ dodal David Tišer.

Roman Černík v akci během kontaktní kampaně | Autor: Strana zelených

V následujících týdnech se kontaktní kampaň Door-to-Door v Plzeňském kraji zaměří zejména na vyloučené lokality. David Tišer se svým týmem romských dobrovolníků včera v Plzni obešel asi 100 domácností ve třech různých lokalitách, jde o oblast v okolí ulice Plachého, Petrohrad a u zimního stadionu. Příští víkend mají v plánu obcházet domácnosti na Rokycansku (12.10.) a Tachovsku (13.10.), další víkend pak na Domažlicku (19.-20.10.). V kampani pomáhají jednak vyškolení romští dobrovolníci z Prahy a jednak romští dobrovolníci z cílové lokality.

Fotogalerie

Trojka na kandidátce SZ David Tišer v terénu v sociálně vyloučených lokalitách | Autor: Strana zelených
Roman Černík v akci během kontaktní kampaně | Autor: Strana zelených
Do Plzně dorazil na zahájení kampaně i Ondřej Liška | Autor: Strana zelených