Jsme televize vašeho kraje

Trenér Pavel Vrba je zpátky, Viktorii Plzeň se upsal na tři roky

Plzeň, publikováno 04.05.2017, autor: Richard Beneš

Trenér Pavel Vrba podepsal novou smlouvu s Viktorií Plzeň na příští tři roky. | Autor: Martin Skála, FC Viktoria Plzeň

Trenér Pavel Vrba se vrací do Plzně! Fotbalisty Viktorie Plzeň začne trénovat od nové sezony. Svůj comeback oznámil bývalý reprezentační kouč ve čtvrtek na tiskové konferenci. Novou smlouvu s vedením klubu podepsal Vrba na tři roky. Do klubu, se kterým získal dva mistrovské tituly a dvakrát postoupil do Ligy mistrů se vrací po třech a půl letech. Na pozici trenéra Pavel Vrba v létě vystřídá současného kouče Zdeňka Bečku. Ten ale ve Viktorii rozhodně nekončí. Pokračovat bude stejně jako jeho asistent Pavel Horváth. Prvním asistentem Vrby se bývalý manažer reprezentace Dušan Fitzel.

„Do konce dubna jsem komunikoval s některými zahraničními kluby, ale ke smlouvě to nevedlo. Pak jsem komunikoval se dvěma českými kluby a rozhodl jsem se pro tuto variantu. Rozhodování to bylo těžké. Oba kluby byly v jednání seriózní a obě varianty byly pro mě zajímavé. Rozhodl jsem se ale pro Plzeň,“ informoval Vrba s tím, že druhý klub, který měl o jeho služby zájem byla pražská Sparta. „Rozhodl jsem se pro známé prostředí. To bylo pro mě rozhodující,“ prohlásil Vrba. „Doufám, že úspěchy, které za mé nepřítomnosti pokračovaly, budou nyní pokračovat i po mém návratu. Kdybych nevěřil tomu, že tu mohu být tak úspěšný jako dříve, tak tu nejsem," prohlásil Vrba.

Radost z příchodu staronového trenéra neskrýval majitel klubu Tomáš Paclík. „Jsem strašně rád, že se nám podařilo s Pavlem Vrbou domluvit na kontraktu na tři roky a že ho mohu znovu přivítat zpět v Plzni. Na spolupráci s ním se strašně těším,“ uvedl Paclík.

Ve stejném duchu hovořil i generální manažer klubu Adolf Šádek. „O návratu Pavla Vrby jsem začal přemýšlet tak týden poté, co odešel. Fakticky jsme se o tom ale začali bavit, když skončil trenér Pivarník. My jsme respektovali, že má prioritu zahraničí. Pak jsme vedli kamarádské debaty a dali jsme si konec dubna jako termín. Samozřejmě jsme věděli o zájmu Sparty. Normálně strach nemívám, ale uklidnil jsem se, až když to tu teď Pavel podepsal,“ komentoval podpis smlouvy Šádek.

V Plzni působil Pavel Vrba v letech 2008 až 2013 a podařilo se mu v poměrně krátké době z Viktorie vybudovat elitní český klub. On sám byl byl u prvních dvou titulů, pod vedením jeho nástupců pak Viktorie získala další dva tituly a úspěšně našlápnuto má k dalšímu triumfu. V prosinci 2013 zamířil Vrba k národnímu týmu, se kterým postoupil na mistrovství Evropy 2016. Po šampionátu se upsal klubu v ruské Machačkale, kde ovšem vydržel jen půl roku. Po Vrbově odchodu vedli Viktorii Plzeň Dušan Uhrin mladší, Miroslav Koubek, Karel Krejčí, Roman Pivarník, aktuálním trenérem je Zdeněk Bečka.

Fotogalerie

Trenér Pavel Vrba podepsal novou smlouvu s Viktorií Plzeň na příští tři roky. | Autor: Martin Skála, FC Viktoria Plzeň