Jsme televize vašeho kraje

Hasiči a policisté opět zasahovali ve opuštěném objektu v areálu bývalých kasáren na Borech, tentokrát tam jeden squater zemřel

Plzeň, publikováno 09.05.2017, autor: Richard Beneš

Do tohoto domu hrůzy na Borech jezdí záchranáři velmi často | Autor: Pavlína Polatová

Squateři obývající zdemolovaný objekt v areálu bývalých vojenských kasáren v Plzni na Borech opakovaně zaměstnávají složky záchranného integrovaného systému. Po páteční záchranné akci bezdomovce v ohrožení života vyjížděli hasiči a policisté do squatu v Klatovské ulici 200 opět v neděli večer. Tentokrát tam našli obyvatelé dalšího svého kamaráda bez známek života. Jeho tělo leželo v prvním patře budovy a už na první pohled bylo zřejmé, že je squater mrtvý.

„Přivolaný koroner potvrdil, že šedesátiletý muž zemřel. Na jeho těle nebyly zjištěny známky cizího zavinění a více o příčinách úmrtí napoví až nařízená zdravotní pitva,“ informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Vzhledem k tomu, že má vybydlený objekt zaslepené dveře, je pro pro záchranáře velmi obtížné dostat se dovnitř. Tělo mrtvého muže museli snést hasiči z těžko přístupného místa pomocí výškové techniky. Stejným způsobem snesli z prvního patra objektu už v pátek hasiči i dvaačtyřicetiletého muže, který obývá squat společně s dalšími deseti mladšími bezdomovci. Ten trpěl zdravotními problémy a bylo nutné dopravit ho opět do zdravotnického zařízení. Nemocnici přitom opustil na vlastní žádost jen den předtím. V případě tohoto muže se jednalo o opakovaný zásah záchranářů.

Vybydlený objekt v areálu bývalých vojenských kasáren na Borech je v majetku města a je určen k demolici. Má uvolnit místo pro novou tramvajovou trať. Dům je sice oplocen, ale vůbec není problém dostat se přes oplocení. Podle informací mluvčí magistrátu Evy Barborkové se objektu zdržuje kolem 40 osob. Velmi často tam vyráží na kontroly městská policie.

Fotogalerie

Do tohoto domu hrůzy na Borech jezdí záchranáři velmi často | Autor: Pavlína Polatová