Jsme televize vašeho kraje

Plzeňané budou ve středu protestovat u andělíčka proti Andreji Babišovi, akce se uskuteční i v dalších městech

Plzeň, publikováno 09.05.2017, autor: Richard Beneš

Leták svolávající na protestní akci v Plzni | Autor: Facebook

Rovněž i v Plzni se chystají lidé ve středu protestovat proti šéfovi Hnutí ANO a strážci státní kasy Andreji Babišovi. Plzeňané se tak připojí k dalším českým městům kde se uskuteční stejná protestní shromáždění pod názvem Proč? Proto! Organizátoři akce oznámili prostřednictvím Facebooku, že se sejdou 10. května v 18. 00 hodin na náměstí Republiky u andělíčka. Vedle Plzně se akce koná také v Praze, Liberci, Olomouci, Českých Budějovicích a v Brně.

Svolavatelkou protestní akce je jako občan Šárka Fialová, která říká, že šlo o spontánní reakci na inzerát Andreje Babiše. „Těsně po nahlášení pak s propagací hodně pomohl pan prezident svým chováním při jednání s premiérem. Nejedná se ale o podporu pro žádného politika. Jedná se o pokus na poslední chvíli dát najevo, že lidí, kteří nesouhlasí s oligarchickými manýry pana Babiše a slušným slovem nepojmenovatelným chováním pana Zemana, je opravdu hodně a že se právě teď utrhlo ucho pověstného džbánu. Konkrétní cíle akce se týkají pouze těchto pánů,“ říká Šárka Fialová. Dodala, že není v žádné politické straně, nepodílí se na ničí volební kampani. Angažuje se pouze v občanské iniciativě Politika a Svědomí, která dlouhodobě pořádá akce na podporu demokracie, ale nestojí za žádnou politickou stranou.

„V kterékoliv civilizované zemi je běžné, že politik, kterému je prokázána lež, okamžitě odstupuje. U nás má ještě tu drzost ptát se "Proč?"! Můžeme to nechat být, ale další šance už nebude. Tím, že přijdeme, dáme najevo, že nám není jedno, že se Andrej Babiš chová, jako kdyby Česká republika byla součástí holdingu,“ dodávají organizátoři protestního shromáždění.

Fotogalerie

Autor: Facebook
Leták svolávající na protestní akci v Plzni | Autor: Facebook