Jsme televize vašeho kraje

Kriminalisté v Plzni odhalili další dvě pěstírny konopí, jedna z nich fungovala na vysokoškolských kolejích

Plzeň, publikováno 10.05.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Hned dvě na sobě nezávisle fungující pěstírny konopí odhalili plzeňští kriminalisté. První se nacházela ve sklepě pronajatého rodinného domu a jednalo se o klasickou velkopěstírnu. Ta druhá byla o něco skromnější a fungovala jen v pronajatém pokoji v budově plzeňských vysokoškolských kolejí. V obou případech policisté zadrželi i „zahradníky,“ kteří si chtěli přivydělat následným prodejem jejich produktu. Server TV ZAK o aktuálním případu informovala mluvčí police Veronika Hokrová.

„Sklepní prostory rodinného domu ukrývaly pěstírnu kde osmatřicetiletý muž indoorovým způsobem za užití speciálního elektrického zařízení, pěstoval a sušil konopí. V domě policisté zajistili celkem 114 kusů sazeniček, 79 kusů vzrostlých rostlin a několik stovek gramů sušiny rostlin konopí. Kriminalisté muže obvinili ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stádiu pokusu,“ řekla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Na vysokoškolské koleji pěstoval konopí poměrně rozšířeným způsobem čtyřiadcacetiletý muž, který měl rostliny uklizené v šatní skříni. Rovněž i on produkoval psychotropní látku Cannabis. V pokoji policisté zajistili celkem 16 kusů vzrostlých rostlin a několik desítek gramů sušiny rostlin konopí. I v tomto případě kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Fotogalerie

Ilustrační foto