Jsme televize vašeho kraje

Záchranáři v Manětíně dostanou novou výjezdovou základnu za 3,5 milionu korun, hotová bude už v září

Plzeň, publikováno 12.05.2017, autor: Richard Beneš

Poklepání na základní kámen nové výjezdové základny si nenechal ujít poslanec Václav Votava nebo senátorka Milada Emmerová | Autor: TV ZAK

Novou výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje (ZZSPK) budou mít záchranáři v Manětíně na severním Plzeňsku. Vyroste na „zelené louce“ hned vedle nové hasičské zbrojnice. Samotnou stavbu zahájili politici společně s vedením záchranné služby poklepáním na základní kámen. Kolaudace nového objektu se plánuje na září, jeho cena by neměla přesáhnout 3,5 milionu korun. Investorem stavby je Plzeňský kraj, který je zároveň zřizovatelem záchranné služby.

Stávající základna záchranné služby v Manětíně sídlí v nevyhovujícím prostoru v blízkosti náměstí. Chybí plnohodnotná garáž a komplikovaný je výjezd na hlavní komunikaci. „Ten dům je starý, nevyhovuje úplně potřebám záchranářů a potřeboval by rekonstrukci. Město Manětín ale přišlo s dobrým nápadem že bychom mohli „svézt´“ zároveň s hasiči, kteří mají projekt na rekonstrukci svoji zbrojnice. Naše nová základna bude stát vedle té požární zbrojnice. Pozemek poskytne město Manětín,“ řekl pro server TV ZAK Pavel Hrdlička, ředitel ZZSPK.

Na základně bude sloužit jedna výjezdová skupinu rychlé zdravotnické pomoci, jedná se o dvoučlennou posádku bez lékaře. K dispozici budou mít v objektu dva pokoje a společenskou místnost, dále pak technické prostory a garáž.

„Plzeňský kraj loni zrekonstruoval nebo postavil nové prostory pro své záchranáře v Sušici, ve Stříbře a v Boru u Tachova. Jsem ráda, že Manětín je další místo, kde za pár měsíců dostanou záchranáři nové a odpovídající prostory pro svou práci,“ uvedla krajská radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková (ČSSD).

Fotogalerie

Poklepání na základní kámen nové výjezdové základny si nenechal ujít poslanec Václav Votava nebo senátorka Milada Emmerová | Autor: TV ZAK