Jsme televize vašeho kraje

V nemocnici zemřel na následky těžkého zranění sedmiletý chlapec, osobní auto ho srazilo v Chodské Lhotě při návratu ze školy

Plzeň, publikováno 12.05.2017, autor: Richard Beneš

Těžce zraněného chlapce transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby | Autor: Richard Beneš

Na následky velmi těžkého zranění zemřel sedmiletý chlapec, kterého ve čtvrtek odpoledne srazil v Chodské Lhotě osmasedmdesátiletý řidič vozu značky Peugeot 207. Malý školák vběhl muži přímo před vozidlo a ten už nedokázal srážce zabránit. Do nemocnice v Plzni transportoval vrtulník záchranářů zraněného chlapce v hlubokém bezvědomí. O tragickém případu informovala v pátek mluvčí policie Dagmar Brožová.

Osobní vozidlo přijíždělo ve směru od obce Loučim a pokračovalo na obec Hluboká. Ve stejnou dobu zastavil v Chodské Lhotě autobus, ze kterého vystoupil malý chlapec, který se vracel ze školy. Bohužel před křižovatkou vběhl přímo před projíždějící automobil. „Chlapec utrpěl velmi těžká zranění, vrtulník ho transportoval do nemocnice v Plzni. Zde však chlapeček na následky svých zranění zemřel,“ uvedla mluvčí policie Brožová.

Dechová zkouška u řidiče prokázala, že před jízdou nepil alkohol. Případ si převzali domažličtí kriminalisté. Motorista je podezřelý ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Fotogalerie

Těžce zraněného chlapce transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby | Autor: Richard Beneš