Jsme televize vašeho kraje

Na Den dětí 1. června otevře Ludvík Hess v Mariánských Lázních v pořadí již 71 babybox v České republice

Plzeň, publikováno 16.05.2017, autor: Richard Beneš

Ludvík Hess při otevření babyboxu v Plzni | Autor: Richard Beneš

Nemocnice v Mariánských Lázních se stane v pořadí již 71 místem, kde nadační fond Statim zřídí babybox pro odložené děti. V Karlovarském kraji to bude už čtvrtá schránka, další jsou v Chebu, Karlových Varech a v Sokolově. Babybox slavnostně otevře otec projektu Ludvík Hess v areálu nemocnice na Den dětí 1. června.

„Toto datum není jenom Dnem dětí, ale zároveň uplyne dvanáct let od uvedení vůbec prvního babyboxu u nás, který je v Praze – Hloubětíně a za dvanáct let pomohl vstoupit do nového a snad lepšího života 25 nechtěným lidským mláďatům,“ řekl Ludvík Hess.

Babybox v Mariánských Lázních bude tím nejmodernějším v republice, pro jeho výrobu použil Zdeněk Juřica z Náměště nad Oslavou nerezový materiál, nechybí ani klimatizace, odvětrávání, automatická dvířka a dokonalá signalizace informující zdravotní personál nejen o vloženém děťátku, ale také o technickém stavu schránky. V samotném regionu se bohužel zatím nepodařilo získat prostředky potřebné pro jeho zřízení a nadační fond tak uvítá další případné dárce, kteří by chtěli přispět.

„Všechny babyboxy v České republice za dobu své existence pomohly 153 dětem i díky novinářům, kteří o nich pozitivně informují,“ uvedl Ludvík Hess a dodal, že do budoucna uvažuje o zřízení další schránky v Tachově.

Fotogalerie

Ludvík Hess při otevření babyboxu v Plzni | Autor: Richard Beneš
Ludvík Hess při otevření babyboxu v Plzni | Autor: Richard Beneš
Otevření babyboxu v Plzni | Autor: Richard Beneš