Jsme televize vašeho kraje

Ochránci přírody z Litic našli při úklidu okolí města v příkopu odhozenou uzavřenou igelitovou tašku, uvnitř byla tři živá koťata

Plzeň, publikováno 19.05.2017, autor: Richard Beneš

Koťata zavřená v igelitové tašce odhodil do příkopu neznámý milovník zvířat | Autor: Jsme doma v Liticích

Nečekaný objev učinili při úklidu přírody členové nového spolku na ochranu životního prostředí Jsme doma v Liticích. V příkopu u silnice našli odhozenou a zavřenou igelitovou tašku upěchovanou starým ručníkem. Jednoho z ochránců přírody duchapřítomně napadlo podívat se dovnitř a udělal dobře. V tašce se totiž krčila tři, sotva týden stará koťata. A ještě žila. Do příkopu je odhodil neznámý chladnokrevný majitel, který se jich chtěl tímto otřesným způsobem zbavit. Díky litickým ochráncům přírody snad koťata budou žít.

„Naší úklidové akce se zúčastnilo přes 30 občanů Litic a za necelou hodinu se nám podařilo nashromáždit na předem dohodnutém sběrném místě několik kubíků odpadků. K našemu velkému překvapení jsme vedle vedle pneumatik, pet lahví a starého gauče našli i tašku s živými koťaty. Neprodleně jsme zavolali Městkou policii,“ informoval server TV ZAK Pavel Bosák, člen spolku Jsme doma v Liticích. Na místo okamžitě přijel strážník městské policie, který koťátka odvezl do útulku, kde se je snad podaří zachránit. „Pro účastníky úklidu byl tento zážitek podtržením smysluplnosti a prospěšnosti celé akce a dobrovolnické práce vůbec,“ dodal Pavel Bosák.

Fotogalerie

Koťata zavřená v igelitové tašce odhodil do příkopu neznámý milovník zvířat | Autor: Jsme doma v Liticích
Strážník městské policie koťata odvezl do útulku | Autor: Jsme doma v Liticích
Litičtí ochránci přírody v akci | Autor: Jsme doma v Liticích