Jsme televize vašeho kraje

Už podruhé v řadě získal plzeňský magistrát ocenění Přívětivý úřad, soutěž mapuje kvalitu nabízených služeb

Plzeň, publikováno 19.05.2017, autor: Richard Beneš

Už podruhé v řadě získal plzeňský magistrát ocenění Přívětivý úřad | Autor: Richard Beneš

Již podruhé v řadě získal plzeňský magistrát ocenění Přívětivý úřad, jako nejpřívětivější úřad s rozšířenou působností v rámci Plzeňského kraje. V letošním roce se jednalo již o druhý ročník soutěže, kterou vyhlašuje ministerstvo vnitra s cílem zmapovat přívětivost a otevřenost úřadů a zhodnotit tak kvalitu nabízených služeb. Letošního ročníku se účastnilo 165 úřadů obcí s rozšířenou působností včetně městských částí Prahy. Druhé místo v rámci Plzeňského kraje obsadily Klatovy, třetí Rokycany.

„Město usiluje o to, aby bylo vstřícné a usnadňovalo lidem vyřizování jejich záležitostí i komunikaci s úřadem. Ta práce je kontinuální, neustále se snažíme zlepšovat fungování magistrátu a služeb pro občany,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký (ČSSD).

Princip soutěže Přívětivý úřad spočívá v hodnocení přívětivosti a otevřenosti úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Hodnocení probíhalo na základě elektronického dotazníkového šetření, v němž se sleduje 56 kritérií rozdělených do kategorií, kterými jsou dostupnost úřadu pro občany, transparentnost úřadu, komunikace úřadu, řízení kvality a další aktivity úřadu.

„Loni jsme byli kladně hodnoceni za mobilní aplikaci „Plzeň – občan“ nabízející rezervační systém k návštěvě úřadu, praktické návody na řešení životních situací, aktuální dopravní informace i za aplikaci Plzni.to sloužící k hlášení závad na městském majetku. Letos se jednalo o ocenění celého komplexu poskytovaných služeb a zejména pak způsobu jejich zajištění vůči občanům,“ vysvětlil Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend Magistrátu města Plzně.

Fotogalerie

Už podruhé v řadě získal plzeňský magistrát ocenění Přívětivý úřad | Autor: Richard Beneš
Už podruhé v řadě získal plzeňský magistrát ocenění Přívětivý úřad | Autor: Plzen.eu