Jsme televize vašeho kraje

Plzeňský kraj rozdělí na podporu tělovýchovy a sportu 28 milionů korun, peníze si rozdělí 262 subjektů

Plzeň, publikováno 31.05.2017, autor: Richard Beneš

Krajský úřad Plzeňského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Na podporu tělovýchovy a sportu rozdělí letos Plzeňský kraj částku 14,8 milionu korun. Jedná se o neinvestiční dotace a příspěvky pro 262 subjektů, peníze by měly směřovat hlavně drobným sportovním oddílům. Dalších 13 milionů korun získá 64 žadatelů na investice do staveb a modernizací sportovišť. Novináře o tom informoval hejtman Josef Bernard (ČSSD).

Do sportu letos míří pod novým vedením Plzeňského kraje o 40 procent více peněz než tomu bylo před rokem. Na peníze by měly dosáhnout především malé vesnické oddíly. Zkrátka nepřijdou ani velké sporty, které kraj podporuje prostřednictvím akademií. Ty by měly být přístupné pro všechny talenty z celého regionu. „Chtěl bych, aby umožnily trénink i dětem z rodin, které nemají na to, aby mělo dítě drahou výbavu, tak aby mu to akademie zajistila,“ informoval hejtman Bernard.

Na budování a modernizace sportovišť měly jít podle schváleného rozpočtu kraje jen miliony korun. Kraj obdržel žádosti o příspěvky na různé projekty za 82 milionů korun. Radní se proto rozhodli navýšit částku pro tuto oblast na 13 milionů korun. O přidělení jednotlivých dotací bude ještě rozhodovat krajské zastupitelstvo. Dalších pět milionů korun rozdělí kraj ještě letos ve druhém kole programu na podporu na podporu tělovýchovy. Důvodem je vysoký počet neuspokojených žadatelů v prvním kole. Kraj chce podpořit sportování dětí a mládeže, ale i pořádání a organizaci sportovních akcí a soutěží.

Fotogalerie

Krajský úřad Plzeňského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš