Jsme televize vašeho kraje

Dramatické pronásledování muže podezřelého z pokusu o vraždu partnerky ukončily až policejní výstřely

Plzeň, publikováno 31.05.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Kriminalisté zadrželi ve středu dopoledne na Chebsku jednačtyřicetiletého muže, který je podezřelý z brutálního útoku na partnerku. Zadržení předcházela dramatická honička s policií po silnici i po poli. Muže na útěku zastavily až výstřely z policejní zbraně. Jeho automobil zasáhlo několik kulek. Ženu měl pachatel pobodat v úterý v Májové ulici v Chebu. Mluvčí policie Kateřina Böhmová uvedla pro web TV ZAK, že policisté dopadli hledaného muže kolem desáté hodiny dopoledne. Je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Po pachateli pátrali policisté od úterý i prostřednictvím médií.

Policejní hlídka Obvodního oddělení Cheb venkov si podle informací policejní mluvčí Böhmové při výkonu služby všimla vozidla, po kterém policie pátrala v souvislosti s případem pokusu o vraždu ženy v bytě v Chebu. „Policisté začali automobil pronásledovat, informovali operační středisko a vyžádali si posily. Řidič pronásledovaného vozidla sjel s vozidlem na pole. V tuto chvíli již byly dvě policejní hlídky připraveny zasáhnout. I přes opakovanou výzvu policistů řidič své vozidlo nezastavil. Policista použil další donucovací prostředek, a to varovný výstřel. Ani to nepřesvědčilo ujíždějícího řidiče, aby zastavil. Padlo tak i několik výstřelů na vozidlo, které ho zasáhly. Teprve pak řidič zastavil a policisté ho zadrželi,“ popsala dramatickou honičku mluvčí Böhmová.

A co předcházelo událostem z dnešního dopoledne? „Záchranářům v úterý dopoledne zavolal na jich tísňovou linku muž, který nahlásil, že se v Májové ulici pokusila o sebevraždu žena,“ řekla mluvčí Böhmová. Stopy zajištěné na místě činu i charakter zranění poškozené nasvědčovaly tomu, že útočil muž, který své oběti následně přivolal pomoc a pak zmizel.

Zraněnou ženu ve vážném stavu transportoval do plzeňské fakultní nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Napadená utrpěla řezné rány na rukou, krku i na hrudníku. Bodnou ránu bezprostředně ohrožující její život měla v oblasti břicha. Na chodníku před domem, kde se neštěstí stalo, zajišťovali kriminalisté ještě v odpoledních hodinách množství krevních stop. Nelze vyloučit, že krev na chodníku patřila útočníkovi, který při potyčce mohl také utrpět zranění.

Fotogalerie

Ilustrační foto