Jsme televize vašeho kraje

Ženou regionu 2017 v Plzeňském kraji se stala místopředsedkyně nadačního fondu Šance onkoláčkům L. Blumelová

Plzeň, publikováno 31.05.2017, autor: Richard Beneš

Hejtman Josef Bernard společně s oceněnými finalistkami soutěže Žena regionu 2017 | Autor: TV ZAK

Místopředsedkyně nadačního fondu Šance onkoláčkům Ladislava Blumelová se stala Ženou regionu 2017. Druhou oceněnou ženou je Lenka Ticháčková, jedna ze zakládajících členů spolku UCHO z Tlumačova a zakladatelkou Centra Ouško. Třetí místo patří Pavle Jakoubkové, tiskové mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo za přítomnosti hejtmana Josefa Bernarda (ČSSD) v Měšťanské besedě v Plzni.

Pomáhat vážně nemocným dětem začala Ladislava Blumelová před pár lety, když v jejím okolí malému chlapci lékaři diagnostikovali zhoubný dětský nádor. Tehdy se ujala organizace benefice, která měla velký úspěch a chlapec se uzdravil. Rozhodla se proto s jeho maminkou založit nadaci a pomáhat dalším dětem s podobnou diagnózou. Dnes je Laďka hlavní součástí velmi důležité činnosti a díky práci v nadačním fondu Šance onkoláčkům pomáhá nemocným dětem z celé republiky.

„Pro nemocné děti sháníme materiální i finanční pomoc. Většinou se stane že rodiny spadnou finančně do mínusy, nemocné děti mají zvýšené nároky a snažíme se jim proto pomoci. Fungujeme třetím rokem a naše pomoc už přesáhla 240 dětí s onkologickým onemocněním a 60 dětí s jiným vážným onemocněním a s vrozenými vadami,“ řekla Ladislava Blumelová. O úspěchu nadace svědčí i fakt, že loni se stala Ženou regionu její zakladatelka Lenka Klasnová.

„Celonárodní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají k rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péčí o rodinu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení," vysvětluje smysl soutěže výkonná ředitelka projektu Marie Heřmánková.

„Z celkem 26 letos nominovaných žen vybírala veřejnost vítězky prostřednictvím hlasování na internetu. V rámci celé České republiky se uskuteční 14 regionálních galavečerů. Vítězky postupují do celostátního finále soutěže, které pak uskuteční 9. června v Praze v prostorách Senátu. Na základě hlasování veřejnosti pak vyhlásíme tři nejúspěšnější ženy,“ uvedla pro web TV ZAK zakladatelka soutěže Denisa Kalivodová.

Fotogalerie

Hejtman Josef Bernard společně s oceněnými finalistkami soutěže Žena regionu 2017 | Autor: TV ZAK