Jsme televize vašeho kraje

Nad klidným průběhem Metalfestu budou dohlížet desítky policistů v okolí amfiteátru i ve stanovém městečku

Plzeň, publikováno 01.06.2017, autor: Richard Beneš

Metalfest - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Desítky policistů budou dohlížet od pátku až do neděle na klidný průběh obřího hudebního festivalu Metalfest openair 2017, který se uskuteční v Lochotínském amfiteátru na Vinicích. Cílem policejních opatření je zajištění klidu a veřejného pořádku na místě konání hudební produkce, ale i ve stanovém městečku na loukách mezi ZOO a řekou Mží. Zvýšený dohled bude mít policie i v okolí městečka a v přilehlých městských částech Roudná a Vinice.

„Očekáváme větší provoz na pozemních komunikacích, neboť řada návštěvníků na festival přijede vlastními osobními vozy. Množství vozidel bude parkovat jak na zmíněných loukách, tak i na parkovištích u ZOO, na Roudné, na Chmelnicích a též na sídlišti Vinice. Vzhledem k tomu dojde i k dočasným změnám a omezením v dopravě. Zvýší se samozřejmě i počet dopravních hlídek, které budou dohlížet na bezpečnost a plynulost provozu na silnicích celého města Plzeň. Dopravní policisté budou v případě potřeby řídit provoz. Současně mohou řidiči očekávat silniční kontroly, při nichž se policisté zaměří především na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek ze strany šoférů,“ informovala web TV ZAK mluvčí policie Hana Štefflová.

Policisté budou mimo to dohlížet i na bezpečí osob a majetku a působit budou také preventivně zejména v oblasti majetkové trestné činnosti, neboť takové akce lákají kapsáře a zloděje, kteří se specializují na krádeže věcí z aut nebo ze stanů. „Budeme rovněž pátrat po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a kolech. Občany i návštěvníky Plzně žádáme, aby dbali dopravního značení a respektovali pokyny policistů, aby nebrali na lehkou váhu preventivní rady a ve svých vozech a stanech neponechávali cenné věci, peníze ani doklady,“ dodala mluvčí Štefflová.

Fotogalerie

Metalfest - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš