Jsme televize vašeho kraje

Viktoria získala dvě posily, kádr nově posílí exbrněnský ostrostřelec Jakub Řezíček a do Plzně se po roce vrací Daniel Kolář

Plzeň, publikováno 01.06.2017, autor: Richard Beneš

Nové posily FC Viktoria Plzeň | Autor: FC Viktoria Plzeň

Hned dvě posily získala ve čtvrtek Viktoria Plzeň. Na západ Čech se po necelém roce vrátil bývalý reprezentační záložník Daniel Kolář. Zcela novým členem kádru se pak stal bývalý mládežnický reprezentant Jakub Řezníček, který s Plzní podepsal tříletou smlouvu. Na západ Čech přichází ostřílený forvard z brněnské Zbrojovky. V minulosti si zahrál vedle Příbrami za Mladou Boleslav, České Budějovice, Spartu slovenský Ružomberok a naposledy za Brno.

„Strašně moc se na angažmá ve Viktorce těším. Chtěl bych vyhrát titul a zahrát si evropské poháry, nejlépe Ligu mistrů. Strašně moc se také těším na fanoušky. Chtěl bych, aby chodili dál v takovém počtu, ve kterém chodili vždycky. I z pozice soupeře si tu atmosféru člověk užíval,“ řekl Řezníček bezprostředně po podpisu smlouvy. Nejpovedenější ročníky zažil v Brně, kde v minulé sezoně dal 13 branek a v té letošní sedm. Řezníček je po Marku Bakošovi, Davidu Lafatovi, Danielu Kolářovi a Milanu Škodovi pátým nejlepším ligovým střelcem mezi aktivními hráči, když ve 224 zápasech dal dohromady 56 gólů.

„Přichází s pověstí střelce, v Brně se mu dařilo. Je to velmi kvalitní útočník a když dostane prostor, umí soupeře potrestat. Věříme, že se mu u nás bude dařit,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Po angažmá v tureckém Gaziantepsporu se na západ Čech vrací Daniel Kolář, který podepsal dvouletou smlouvu. Poprvé se v dresu Plzně objevil v sezoně 2008/2009, od té doby strávil ve Viktorii více než osm let a zažil veškeré úspěchy týmu. Na začátku nedávno skončené sezony přestoupil do Turecka, kde mu ovšem v únoru ukončili smlouvu. „Je to jako vracet se domů. Velmi se těším i na fanoušky. Je to jeden z faktorů, proč jsem se vrátil. Doufám, že si spolu užijeme hodně hezkých chvil,“ přeje si jednatřicetiletý ofenzivní záložník. „Už jsme mluvili několikrát i s trenérem Pavlem Vrbou. Známe se a víme, co od sebe čekat, takže se na obnovení spolupráce těším,“ uvedl Kolář.

Z návratu Daniela Koláře má radost i generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Věříme, že zde naváže na úspěchy, které s klubem zažil a velkou měrou se na nich podílel. Přejeme mu hodně úspěchů a aby se mu u nás dařilo,“ dodal Šádek.

Fotogalerie

Zcela novým členem kádru Viktorie Plzeň se stal bývalý mládežnický reprezentant Jakub Řezníček, který přichází z Brna | Autor: FC Viktoria Plzeň
Na západ Čech se po necelém roce vrátil bývalý reprezentační záložník Daniel Kolář | Autor: FC Viktoria Plzeň
Nové posily FC Viktoria Plzeň | Autor: FC Viktoria Plzeň