Jsme televize vašeho kraje

Přestavěné golfové hřiště v Dýšiné změnilo po 12 letech název, na hráče čekají nové greeny, odpaliště i bunkery

Plzeň, publikováno 02.06.2017, autor: Richard Beneš

Slavná ostrovní jamka číslo 11 v Dýšiné | Autor: Greensgate Golf & Leisure Resort

Golf Park Plzeň - Dýšina začíná po 12 létech novou éru a od června změnil i název na Greensgate Golf & Leisure Resort. Změna názvu souvisí s významnou přestavbou hřiště. Díky prodloužení jedné z jamek se par hřiště zvýšil na 72, vybudovaly se nové greeny, odpaliště i bunkery. Stejně tak se rozšířila nová cvičná plocha pro trénování a vzniklo nové zázemí včetně ubytovacích kapacit. Dýšina patří od roku 2004 mezi nejlepší česká hřiště s mezinárodní reputací.

„Měníme hřiště i služby, aby se zážitek pro golfisty stal jedinečným. Název Greensgate odkazuje k bráně do přírody, do zeleně i ke greenům, které patří mezi špičku v republice. Nová značka má za úkol podporovat náš další růst a budovat uznání na mezinárodní golfové scéně,“ vysvětluje ředitelka Martina Tvarůžková. „Čekají nás další investice do rozvoje služeb volnočasového resortu, který bude sloužit nejen golfistům ale mnohem širší skupině lidí, kteří budou moci strávit více aktivního času v přírodě,” informovala Tvarůžková.

Hřiště se kromě pořadatelství mezinárodních turnajů pyšní také několika oceněními za nejlepší jamku, kterou je proslulá „ostrovní“ jedenáctka, dále i kvalitou poskytovaných služeb. Vysokou úroveň má také místní Golfová akademie. Česká golfová federace v roce 2016 vyhodnotila její absolventy z řad trénující mládeže jako nejúspěšnější v České republice.

Resort je zároveň důležitým katalyzátorem služeb cestovního ruchu v regionu. Složení návštěvníků, kteří kromě golfu využívají také gastronomické a ubytovací služby, je pestré, zhruba z 80 procent se jedná o Čechy, zbytek jsou hráči z Německa, Skandinávie, Velké Británie či USA. Ti na hřišti oceňují především jeho technickou náročnost a zážitek ze hry v přírodě. Jezdí sem ale i firemní klientela. „Zázemí v Dýšině ocení kromě golfistů i rodiny a sportovci, kteří vyznávají aktivní odpočinek,“ doplňuje ředitelka Martina Tvarůžková.

Resort v Dýšiné vznikl pod původním jménem Golf Park Plzeň v letech 2003 a 2004. Jeho chloubou je technicky náročné mistrovské hřiště s 18 jamkami, zasazené do okolní přírody lemované řekou Klabavou a Ejpovickým jezerem. Hřiště designoval přední německý architekt Christoph Städler. Specialitou hřiště je netradiční uspořádání 18 jamek, ležících v řadě za sebou. Nově byla přestavěna 15. jamka, kde se změnil PAR 3 na PAR 4.

Fotogalerie

Slavná ostrovní jamka číslo 11. v Dýšiné | Autor: Greensgate Golf & Leisure Resort
Slavná ostrovní jamka číslo 11 v Dýšiné | Autor: Greensgate Golf & Leisure Resort
Hřiště v Dýšiné patří k nejkrásnějším v ČR | Autor: Greensgate Golf & Leisure Resort
Staré a nové logo golfového resortu | Autor: Greensgate Golf & Leisure Resort