Jsme televize vašeho kraje

Fakultní nemocnice získá od plzeňského magistrátu do nájmu další městské byty, podpoří tak nábor nových pracovníků

Plzeň, publikováno 02.06.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: FN Plzeň

Další dva byty, které má město Plzeň ve svém vlastnictví, poskytne Fakultní nemocnici Plzeň. Ta je využije pro nábor a stabilizaci pracovníků. Celkem tak již bude mít nemocnice v nájmu od města sedm bytů. Nyní se nově jedná konkrétně o byt velikosti 3+1 ve Spojovací ulici a byt o velikosti 2+1 na Klatovské třídě. Rada města Plzně už uzavření nájemních smluv s Fakultní nemocnicí Plzeň schválila.

„Nájemní smlouva se uzavírá vždy přímo s nemocnicí a ta poté se svým zaměstnancem uzavře podnájemní smlouvu. Toto rozhodnutí je součástí naší bytové politiky. Chceme podporovat nábor nových pracovníků, případně udržení stávajících u vybraných subjektů. Těmi jsou vedle fakultní nemocnice například městská policie, ale i další složky města a jeho příspěvkové organizace,“ přiblížil David Šlouf (ODS), radní města pro oblast správy městských nemovitostí.

Šance získat městský byt za standardních podmínek, avšak přednostně, je jedním z bonusů, který by mohl pomoci přilákat a udržet zdravotní sestry i další personál v nemocnici, u městské policie zase chybějící strážníky. Zejména u mladých lidí může hrát možnost získání služebního bytu významnou roli při jejich konečném rozhodnutí. Postup při zajištění služebního bytu pro stabilizaci či nábor pracovníků schválila Rada města Plzně loni v březnu. „Město Plzeň spravuje prostřednictvím městského správce Obytná zóna Sylván zhruba 3100 obecních bytů. K pronájmu jich má v současné době připraveno přibližně kolem stovky,“ doplnila mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: FN Plzeň