Jsme televize vašeho kraje

Na registraci o kotlíkovou dotaci čekaly desítky zájemců v objektu Krajského úřadu Karlovarského kraje už od pátku

Plzeň, publikováno 05.06.2017, autor: Richard Beneš

Registrace zájemců o kotlíkovou dotaci v objektu Krajského úřadu Karlovarského kraje | Autor: Jana Pavlíková

Pouhých 37 minut stačilo na to, aby úředníci Krajského úřadu Karlovarského kraje zaregistrovali v pondělí ráno 83 žádostí o kotlíkovou dotaci. Mnozí zájemci čekali na zahájení příjmu už přes víkend a v neděli večer bylo ve frontě 70 lidí. Vedení kraje jim poskytlo zázemí úřadu včetně sociálního zařízení, zásobníků pitné vody, možnosti sledovat televizi. Úředníci zahájili registraci přesně v sedm ráno. Web TV ZAK o akci informovala mluvčí kraje Jana Pavlíková.

„Vše proběhlo bez problémů a lidé byli s přístupem úřadu spokojeni. Registrací zájemců z ranní fronty podávání žádostí nekončí, samozřejmě bereme dál všechny žadatele. V přízemí úřadu bude ještě během dnešního i zítřejšího dne otevřena speciální podatelna. V dalších dnech mohou lidé žádosti nosit do běžné podatelny, a to až do 14. července 2017,“ uvedla mluvčí Pavlíková.

V druhé výzvě první dotační vlny rozdělí kraj 8,3 milionu korun. Jde o poslední možnost, jak získat dotaci na kotle nižší energetické třídy. Jak uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO), další vlnu kotlíkových dotací vyhlásí Karlovarský kraj na přelomu srpna a září, žádosti už se však nebudou podávat fyzicky, ale výhradně v elektronické podobě. Kraj bude spolupracovat se starosty a informovat veřejnost tak, aby s podáním žádosti neměli problém ani starší občané nebo ti, kteří nemají přístup k internetu.

Fotogalerie

Registrace zájemců o kotlíkovou dotaci v objektu Krajského úřadu Karlovarského kraje | Autor: Jana Pavlíková