Jsme televize vašeho kraje

Kandidátku nové koalice Lidovci a Starostové povede v Plzeňském kraji do voleb Michaela Opltová, dvojkou je Stanislav Šec

Plzeň, publikováno 07.06.2017, autor: Richard Beneš

Kandidátku nové koalice Lidovci a Starostové povede v Plzeňském kraji do voleb Michaela Opltová, dvojkou je Stanislav Šec | Autor: STAN + KDU-ČSL

Nová koalice Lidovci a Starostové si v Plzeňském kraji zvolila na pozici lídra pro podzimní parlamentní volby Michaelu Opltovou, starostku obce Kozolupy, která reprezentuje Starosty. Na druhém místě kandidátky je za KDU-ČSL Stanislav Šec, radní MO Plzeň 3. Stejně jako na celostátní úrovni zvolila koalice výrazně mladší lídry než jiné politické strany. Od mladých lídrů si nová koalice slibuje nová témata pro nové voliče v Plzeňském kraji. Téma které zůstává je úcta k tradičním hodnotám a nechuť k jakémukoliv extremismu.

Své dlouhodobé téma, kterým je podpora rodin s dětmi přináší KDU-ČSL, pevné přesvědčení o tom, že stát se má řídit odspodu, od občanů, obcí a krajů přináší zase Starostové. „Společným cílem je maximální důraz na modernizaci společnosti, na digitalizaci, vysokorychlostní internet. Chceme, aby bylo možné žít na venkově, pracovat zde a přitom být ve spojení s celým světem. Zcela zásadní je i reálné prosazení myšlenky eGovernmentu, kdy bude veřejná správa díky moderním elektronickým nástrojům k občanům přátelštější, dostupnější, efektivnější, rychlejší a levnější,“ uvedla jednička na kandidátce Michaela Opltová.

„Velký význam dáváme výbornému vzdělání, kvalitní dopravě, dostupnosti sportu a kultury. Na celostátní a mezinárodní úrovni jsme přesvědčeni, že náš stát musí být spolehlivým a váženým partnerem všech evropských zemí, jeho slovo musí mít větší váhu než dosud. Náš stát musí zajistit svým obyvatelům bezpečí, musí mít silnější armádu, na kterou budou obyvatelé hrdí, musí zvládat s přehledem všechny krizové situaci. Je nám cizí jakýkoliv extremismus,“ dodal Stanislav Šec.

Ženy na pozici lídra mají v Plzeňském kraji pro sněmovní volby ještě další politické strany a politická uskupení. Kandidátku Hnutí ANO vede ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Jedničkou zvolili občanští demokraté bývalou rektorku Západočeské univerzity v Plzni a současnou děkanku Fakulty zdravotnických studií univerzity Ilonu Mauritzovou, která ovšem kandiduje jako nestranice. SPD postavila do čela kandidátky krajskou předsedkyni a členku zastupitelstva Plzeňského kraje Janu Levovou.

Proti zmíněným ženám stojí v pozicí lídrů ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), Marek Ženíšek (TOP 09), Jiří Valenta (KSČM), Jan Trnka (Zelení) a Lukáš Bartoň (Piráti).

Fotogalerie

Kandidátku nové koalice Lidovci a Starostové povede v Plzeňském kraji do voleb Michaela Opltová, dvojkou je Stanislav Šec | Autor: STAN + KDU-ČSL