Jsme televize vašeho kraje

Na severním Plzeňsku u Kunějovic havaroval autobus a osobní automobil, záchranáři odvezli do nemocnice čtyři zraněné

Plzeň, publikováno 14.06.2017, autor: Richard Beneš

Policisté na místě nehody zjišťují míru zavinění obou řidičů | Autor: Pavlína Polatová

Linkový autobus převážející děti do školy se střetl s osobním automobilem ve středu ráno na obchvatu Všerub poblíž obce Kunějovice na severním Plzeňsku. "V okamžiku nehody cestovalo autobusem 10 dětí a dva dospělí. Na místě jsou čtyři zranění,“ informoval web TV ZAK operační důstojník hasičů. Zraněný je řidič autobusu, dvě děti a řidička osobního automobilu, který se po střetu s autobusem odrazil do příkopu, kde se převrátil na střechu.

„Čtyři osoby, z toho dvě děti jsme převezli s lehkými zraněními do plzeňské fakultní nemocnice," uvedl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Nejhůř z celé nehody dopadla řidička osobního automobilu, která utrpěla středně těžká zranění. Lékařka záchranné služby na místě lékařka vyšetřila osm dětí, ty naštěstí vyvázly bez zranění. Od místa nehody si je odváželi rodiče.

Nehoda se stala kolem 7.30 hodin na silnici u Kunějovic směrem na Všeruby. Křižovatka silnic III. třídy je uzavřená, policie na místě vyšetřuje příčiny nehody a zjišťuje míru zavinění obou motoristů.

„Po dobu zásahu byla obchvat Všerub průjezdný, nehoda zablokovala pouze úsek od křižovatky na Všeruby,“ dodala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Fotogalerie

Autobus skončil po střetu v příkopu | Autor: Pavlína Polatová
Policisté na místě nehody zjišťují míru zavinění obou řidičů | Autor: Pavlína Polatová
Osobní automobil se převrátil do příkopu | Autor: Pavlína Polatová