Jsme televize vašeho kraje

Hvězda kultovních filmů Pulp Fiction a Kill Bill bude ozdobou letošního filmového festivalu v Karlových Varech

Karlovy Vary, publikováno 20.06.2017, autor: Richard Beneš

Herečka Uma Thurman bude ozdobou letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech | Autor: Jiyang Chen

Ozdobou letošního Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude americká herečka, producentka a držitelka Zlatého glóbu Uma Thurman. Čeští diváci ji zbožňují především za její role v kultovních filmech Pulp Fiction: Historky z podsvětí a Kill Bill. Herečka převezme při slavnostním zahájení z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu. Na tiskové konferenci v Praze to v úterý oznámil Jiří Bartoška. Dvaapadesátý ročník festivalu startuje 30. června a potrvá až do 8. července.

Stejné ocenění jako Uma Thurman převezme od Bartošky v závěru přehlídky také americký herec a hudebník Jeremy Renner. Držitel dvou oscarových nominací hrál například ve snímku Smrt čeká všude, byl hvězdou akční série Avengers, filmu Captain America a dvou pokračování Mission Impossible. Na festivalu představí svůj nejnovější snímek Wind River, který získal v Cannes v soutěži Un Certain Regard Cenu za režii.

Zahajovacím filmem festivalu bude netradiční romantická komedie Pěkně blbě režiséra Michaela Showaltera. Přehlídku zakončí sci-fi Denise Villeneuva Příchozí s Jeremym Rennerem v hlavní roli.

Karlovarský kraj ve spolupráci s festivalem připravil letos mimořádná představení v kinech v Ostrově, Sokolově, Chodově, Chebu a v Mariánských Lázních. V úterý 4. července tam diváci bezprostředně po prvním uvedení v Thermalu zhlédnou novinku režisérky Sofie Coppolové Oklamaný s Nicole Kidmanovou v hlavní roli.

Fotogalerie

Herečka Uma Thurman bude ozdobou letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech | Autor: Jiyang Chen