Jsme televize vašeho kraje

Spící dívky v chatkách na dětském táboře na Rokycansku měl osahávat asi pětadvacetiletý muž

Plzeň, publikováno 17.07.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

V souvislosti s obtěžováním dvou spících dívek na dětském táboře v Cheznovicích na Rokycansku, pátrá nyní policie po dosud neznámém muži ve věku 23 až 25 let. Policisté od soboty vyšetřují případ, kdy do dvou chatek měl časných v ranních hodinách vejít muž a ve spánku měl osahávat dvě děvčata. Pachatele naštěstí vyrušila noční hlídka a muž se dal útěk. Vedení tábora teď vypsalo finanční odměnu 30 tisíc korun za informaci vedoucí k odhalení pachatele. Prázdninový provoz DT Pražanka zůstává i po zmíněném incidentu zcela beze změn.

„My jsme okamžitě vyjeli na místo, začali jsme prověřovat okolí a po pachateli pátrat. Dle svědků se mělo jednat o muže ve věku asi 25 let, štíhlé postavy, vysokého přibližně 180 až 185 centimetrů. Měl mít kratší světlé vlasy a nosit brýle. Na sobě měl tmavou mikinu s kapucí. V současné době probíhají výslechy, prověřujeme všechny dostupné kamerové záznamy, vlaková spojení, zjišťujeme, zda k podobnému jednání nedocházelo ještě na jiných místech. Jedná se o trestný čin proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti,“ uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

Hlavní vedoucí tábora Václav Vaněček k případu uvedl, že všechny děti vyvázly bez zranění. Nezraněny. Vyzdvihl práci svých kolegů vedoucích, kteří měli noční hlídku, pachatele včas vyplašili a zabránili mu v jeho nekalých úmyslech.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv