Jsme televize vašeho kraje

Bezohledný řidič automobilu vjel s nákladem dřeva na motokrosovou trať a zranil malého jezdce

Plzeň, publikováno 20.07.2017, autor: Richard Beneš

Trať u Stříbra je nejstarší motokrosovou tratí v ČR | Autor: Terén sv. Petra

Neuvěřitelnou porci hlouposti a bezohlednosti předvedl sedmapadesátiletý muž ze Stříbra, který vjel se svým automobilem s přívěsným vozíkem na motokrosovou trať Terén sv. Petra u Stříbra. Stalo se tak v okamžiku, kdy tam trénoval s motorkou šestiletý chlapec. Výsledkem je zraněné malého jezdce a trestní stíhání motoristy pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Policisté muže viní z toho, že v prostoru motokrosové trati přejížděl svým osobním vozidlem, za kterým měl přívěsný vozík s naloženým palivovým dřevem. „Na trati právě jezdil s motocyklem v rámci pravidelného tréninku šestiletý chlapec. Jeho motocykl se střetl s osobním automobilem právě ve chvíli, kdy se řidič s vozidlem nacházel za uměle vytvořeným skokem. Malý motocyklista právě dokončil skok a dopadl na trať. Při srážce utrpěl chlapec zranění, se kterými byl převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován,“ informovala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Řidiči, který porušil standardy provozu motokrosového areálu, nyní v případě jeho odsouzení hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody až na jeden rok.

Před rokem na stejné trati zahynul při tréninku sedmačtyřicetiletý německý motocyklista, který si dráhu řádně pronajal. Při jednom ze skoků jezdec svůj motocykl nezvládl, ztratil nad ním kontrolu a padl na trať. Zemřel na následky zranění.
Zdroj: http://www.denik.cz/plzensky-kraj/tragedie-ve-stribre-trenink-na-motokros-skoncil-smrti-jezdce-20160729.html

Fotogalerie

Trať u Stříbra je nejstarší motokrosovou tratí v ČR | Autor: Terén sv. Petra