Jsme televize vašeho kraje

Dva řidiče kamionů pod vlivem návykových látek odhalili policisté v Karlovarském kraji

Plzeň, publikováno 28.07.2017, autor: Richard Beneš

Tento kamion řídil muž pozitivně testovaný na návykové látky. V kabině převážel sáček obsahující marihuanu. | Autor: Policie ČR

Jeden řidič nákladního automobilu pod vlivem alkoholu, druhý s pozitivním testem na látku cannabis a s pořádnou zásobou marihuany v kabině svého kamionu. Takový byl výsledek silničních kontrol v Karlovarském kraji. Pro oba motoristy bude mít jejich jízda pod vlivem soudní dohru.

Šestadvacetiletého cizinec přistihli policisté při kontrole ve Vojtanově na Chebsku za volantem nákladního vozidla značky Mercedes Benz, když mířil ke státní hranici. „Motorista se podrobil dechové zkoušce, která naměřila hodnotu 1,53 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška pak naměřila 1,35 promile alkoholu. Řidič se dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedl mluvčí chebské policie Daniel Dvořák.

Na místě policisté stanovili kauci pro dopravci ve výši 30 000 korun, jelikož řidič měl porušit další sociální předpisy, za což je odpovědný i dopravce. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Cizinec skončil v policejní cele, kde si počká na rozhodnutí okresního soudu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Dalšího řidiče nákladního vozidla pod vlivem návykové látky odhalili policisté při dopravní policisté z Karlových Varů ve středu u obce Bochov při mezinárodní kontrolní akci „Tispol.“ Šestadvacetiletý řidič nákladního vozu značky Renault měl pozitivní orientační test na drogy. „Muž se policistům na místě přiznal, že ve vozidle převáží pro vlastní potřebu marihuanu. Řidiči byla zakázána další jízda a případem se zabývá policie,“ dodal mluvčí Dvořák.

Fotogalerie

Tento kamion řídil muž pozitivně testovaný na návykové látky. V kabině převážel sáček obsahující marihuanu. | Autor: Policie ČR
Marihuanu v kabině kamionu našel služební policejní pes | Autor: Policie ČR
S takovou zásobou marihuany cestoval řidič kamionu | Autor: Policie ČR